ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/06/2015 14:50 EEST | Updated 08/06/2015 05:51 EEST

Συνάντηση Γιάνη Βαρουφάκη και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Greek Finance minister Yanis Varoufakis (R) shakes hands with German Finance Minister Wolfgang Schauble during an emergency Eurogroup finance ministers meeting at the European Council in Brussels on February 11, 2015. Proposals by the new government in Athens to renegotiate the terms of its massive international bailout are scheduled to be discussed by eurozone finance ministers in Brussels on February 11 and 12. AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND        (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)
EMMANUEL DUNAND via Getty Images
Greek Finance minister Yanis Varoufakis (R) shakes hands with German Finance Minister Wolfgang Schauble during an emergency Eurogroup finance ministers meeting at the European Council in Brussels on February 11, 2015. Proposals by the new government in Athens to renegotiate the terms of its massive international bailout are scheduled to be discussed by eurozone finance ministers in Brussels on February 11 and 12. AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

Συνάντηση θα έχει σήμερα, Δευτέρα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο Βερολίνο, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα επισκεφθεί τη γερμανική πρωτεύουσα προκειμένου να εκφωνήσει μία ομιλία και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας γνωστοποίησε ότι δεν θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση.

Σημειώνεται ότι, σε σύντομη συνέντευξη που παραχώρησε από το ΄Ελμαου στο δεύτερο κανάλι ZDF της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης η καγκελάριος Μέρκελ υπερασπίστηκε την μέχρι τώρα πολιτική της Ε.Ε. έναντι της Ελλάδας. Η Μέρκελ είπε ότι ενημέρωσε τους ηγέτες για τις επαφές που είχε από κοινού με τον γάλλο πρόεδρο Ολάντ με τον κ. Τσίπρα, και τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, σημείωσε ότι δεν μπορεί να πει ότι το ζήτημα με την Ελλάδα έχει λυθεί, αλλά μπορεί να πει ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό. Επίσης ανέφερε ότι έγινε σαφές ότι στην Ευρώπη πηγαίνουν χέρι με χέρι η αλληλεγγύη από την μια πλευρά, και από την άλλη οι ίδιες οι προσπάθειες μιας χώρας. «Επ αυτού δεν βρισκόμαστε ακόμη στο στόχο», δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη η Γερμανίδα καγκελάριος.

Στο μεταξύ, το ελληνικό ζήτημα φαίνεται πως θα κριθεί «στην παράταση», καθώς τόσο στην Αθήνα όσο και σε Βρυξέλλες και Βερολίνο εκτιμούν ότι ο χρόνος δεν αρκεί για να υπάρξει συμφωνία.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η διαπραγμάτευση που γίνεται σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο συνεχίζεται, αλλά από τη στιγμή που ο χρόνος τελειώνει, δεν υπάρχουν τα τεχνικά περιθώρια ώστε η συμφωνία να εγκριθεί από τους θεσμούς, τα κοινοβούλια και το Eurogroup.

Τα στοιχεία συγκλίνουν στο σενάριο οι δύο πλευρές να οδηγηθούν σε μια ακόμα παράταση διάρκειας από δύο έως και τέσσερις μήνες ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Sponsored Post