Αναρχικοί προς Μηλιό: Η επίσκεψή σου στα Εξάρχεια δεν θα μείνει αναπάντητη

Αναρχικοί προς Μηλιό: Η επίσκεψή σου στα Εξάρχεια δεν θα μείνει αναπάντητη
Eurokinissi

Την αντίθεσή της στην επικείμενη επίσκεψη και ομιλία του Γιάννη Μηλιού, μέλους της κ.ε του ΣΥΡΙΖΑ, στα Εξάρχεια την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνεται από την «Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας», εκφράζει με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση «Σύντροφοι από Εξάρχεια- Αναρχική ομάδα Εκτροπή».

Ειδικότερα, ο κ. Μηλιός αναμένεται να παραστεί σε εκδήλωση/ συζήτηση με θέμα «Η αριστερά στην κυβέρνηση και η απάντηση των κοινωνικών κινημάτων» στο «Nosostros». Στην ανακοίνωση της «Εκτροπής» γίνεται αναφορά στο επεισόδιο μεταξύ αναρχικών και του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, πριν λίγο καιρό και σημειώνεται ότι «ενάμιση μήνα μετά με έκπληξη βλέπουμε ότι μέλος της κ.ε. του κυβερνώντος κόμματος είναι καλεσμένο αυτή την φορά από "αντιεξουσιαστική" συλλογικότητα»

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αρκετοί "αντιεξουσιαστές" ψήφισαν στις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ, ότι πολλοί παρασκηνιακά πριμοδοτούσαν την κυβέρνηση όπως και ότι έχουν γεμίσει τα Εξάρχεια από συριζαίους. Πλην όμως τα Εξάρχεια έχουν την ιστορία τους. Και ανθρώπους που σέβονται τόσο την πολιτική τους συνείδηση όσο και την ανάγκη για έμπρακτη δράση στην πολιτική της αφομοίωσης που επιδιώκει η εξουσία».

Στη συνέχεια προστίθεται ότι «εγκάθετοι της κυβέρνησης καλούν προκλητικά στελέχη της κυβέρνησης σαν να πρόκειται για συντρόφους οι έστω σαν συνοδοιπόρους σε έναν κοινό αγώνα. Για ποιο λόγο θα έρθει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει στα Εξάρχεια αν όχι για ψηφοθηρία; Για να μας δώσει τα πολιτικά του φώτα; Οι φτηνές προσπάθειες να απενοχοποιούν το κυβερνών κόμμα κάποιοι (με το αζημίωτο άραγε;) μόνο θυμηδία προκαλούν. Αν ωστόσο θέλουν να συναγελάζονται με κυβερνητικούς να πηγαίνουν στα πολιτικά τους γραφεία και όχι να μας τους κουβαλάνε στα Εξάρχεια».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η επίσκεψη του μέλους της κ.ε. του κυβερνώντος κόμματος δεν θα μείνει αναπάντητη. Θα ήταν σαν ο προπηλακισμός του Βαρουφάκη να ήταν μια θρασύδειλη μεμονωμένη κίνηση χωρίς πολιτικά χαρακτηριστικά. Σαν να επιλέγουμε καλούς και κακούς από το κόμμα που έχει τα ηνία της εξουσίας. Αντίστοιχο μόνο για πολιτικούς μύωπες ή μικροπολιτικούς κρετίνους. Και θα έχει ιστορικό ενδιαφέρον να δούμε σε παγκόσμια πρωτιά, κρανοφόρους "αντιεξουσιαστές" να προστατεύουν μέλος της εξουσίας».

Δημοφιλή