ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/06/2015 06:24 EEST | Updated 10/06/2015 06:24 EEST

Συλλήψεις μελών κυκλωμάτων «νονών της νύχτας» σε Αθήνα και επαρχία. Το δεξί χέρι του Βλαστού μεταξύ των συλληφθέντων

Eurokinissi

Βαριά ονόματα του χώρου της νύχτας βρίσκονται ανάμεσα στα άτομα που έχουν συλληφθεί από την ΕΛΑΣ σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη από την Τρίτη σε Αθήνα, Βόλο, Πάτρα και Ξυλόκαστρο για την εξάρθρωση δύο συμμοριών νονών της νύχτας που φέρονται να «πουλούσαν προστασία» σε νυχτερινά μαγαζιά.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 10 άτομα, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται 42χρονος που ήταν στο παρελθόν «δεξί χέρι» του έγκλειστου Παναγιώτη Βλαστού. Το όνομά του συμπεριλαμβανόταν στην ογκωδέστατη δικογραφία του 2011 με τα 217 άτομα που κατηγορούνταν για σκληρούς εκβιασμούς καταστηματαρχών στην Αθήνα.

Τότε είχε προκαλέσει εντύπωση το ότι ο 42χρονος έκανε διευκολύνσεις ακόμα και σε γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια, καθώς έλεγχε το μαγαζί στο οποίο τραγουδούσε.

Ένα δεύτερο άτομο που βρίσκεται ανάμεσα στους 10 συλληφθέντες και εντοπίστηκε στον Βόλο φέρεται να έχει σχέση με την υπόθεση των στημένων αγώνων. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δύο εγκληματικές οργανώσεις είχαν δεκάδες μέλη, τα οποία θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία, και φαίνεται να κέρδιζαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα από εκβιάσεις.