ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/06/2015 14:38 EEST | Updated 11/06/2015 14:39 EEST

Σε δίκη παραπέμπεται ο Καρατζαφέρης για αδήλωτες καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και συμμετοχή σε off shore

sooc

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, με δυο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγορείται για την υποβολή ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες την τριετία 2010-2012 αλλά και συμμετοχή στις off shore εταιρίες Catalina Ltd και Homeric TCI. Σημειώνεται πως αρχικά η πρώτη κατηγορία σε βάρος του κ.Καρατζαφέρη ήταν σε βαθμό κακουργήματος.

Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα ο πρώην βουλευτής, ο κατηγορείται πως δεν δήλωσε 6,6 εκ δολάρια τα οποία φαίνεται να βρέθηκαν σε λογαριασμό της Καταλίνα, δεν δήλωσε 1,65 εκ ευρώ που είχε λάβει με εμβάσματα στον ίδιο λογαριασμό από εταιρεία που έχει εμπλακεί στην υπόθεση προμηθειών στα εξοπλιστικά ενώ φέρεται να μην είχε δηλώσει και διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.

Η μετατροπή σε πλημμέλημα ΄κατέστη εφικτή επειδή ο ίδιος δεν εμφανίζεται να είχε όφελος από την εκμετάλλευση της θέσεως του ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής. Άνθρωποι του περιβάλλοντός του υποστηρίζουν ότι δεν προέκυψε δωροδοκία από τα εξοπλιστικά.

Τέλος με το ίδιο βούλευμα δίνεται εντολή για τη συνέχιση της έρευνας σε ό,τια φορά λίρες που βρέθηκαν σε θυρίδα του Γ.Καρατζαφέρη και ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανήκουν στον εγγονό του και για μετοχές της City Press, για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία.