ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/06/2015 09:51 EEST | Updated 11/06/2015 16:53 EEST

ΝΔ για ΕΡΤ: «Ο λαός θα απολαύσει την κομματική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο της το μεγαλείο»

Eurokinissi

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη μέρα λειτουργίας της ΕΡΤ ασκεί η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για κομματική προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο.

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως «σήμερα, θαυμάσαμε την ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη και ακομμάτιστη "νέα" ΕΡΤ» και επισημαίνει πως «αφού έδωσε το σύνθημα για την έναρξη του προγράμματος η κ. Κωνσταντοπούλου, παρέλασε από το πρωί το μισό υπουργικό συμβούλιο, μαζί με τους γενικούς γραμματείς, συνεχίστηκε το πρόγραμμα με σύνδεση με τον επίσης ακομμάτιστο ραδιοφωνικό σταθμό "στο Κόκκινο" για την ενίσχυση του πλουραλισμού και της πολυφωνίας».

Στη ΝΔ τονίζουν πως η ΕΡΤ θα κοστίσει αρκετά παραπάνω στον ελληνικό λαό, αλλά όπως λένε «θα απολαύσει την κομματική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο της το μεγαλείο». «Αν ήταν άλλοι θα ντρέπονταν, αλλά αυτοί δεν έχουν καμία ντροπή» καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Η απάντηση της ΕΡΤ

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εκπομπής «ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας και στις τρεις ζώνες, οι κ.κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης.

Και ενώ οι δύο πρώτοι παρευρέθησαν, ο κ. Καραγκούνης, αν και είχε αποδεχθεί την πρόσκληση να συμμετάσχει στην πρώτη ζώνη της εκπομπής μαζί με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκο, τελικώς ειδοποίησε μετά τις 23:00 ότι αδυνατεί να συμμετάσχει. Το προχωρημένο της ώρας δεν άφηνε περιθώρια για αντικατάστασή του.

Όσο για την αναφορά στην τηλεφωνική σύνδεση με τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη, επρόκειτο για μια πράξη αβροφροσύνης, καθώς ο κ. Αρβανίτης ήταν συμπαρουσιαστής με την Μαριλένα Κατσίμη στην «Πρωινή ενημέρωση» της ΕΡΤ επί σειρά ετών, πριν από το «μαύρο».

Η ΕΡΤ δεσμεύεται για αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας θα διαπιστώσει ότι η δέσμευση αυτή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα γίνει πράξη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post