ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11/06/2015 05:06 EEST | Updated 11/06/2015 05:06 EEST

Ρωμανιάς: Σταδιακά οι αυξήσεις των συντάξεων

Eurokinissi

Σταδιακά θα γίνει η καταβολή των αυξήσεων στις συντάξεις που το άθροισμά τους – κύρια και επικουρική- ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ, δήλωσε ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, στο Mega.

Σχολιάζοντας τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο κ. Ρωμανιάς τόνισε πως η απόφαση θα ισχύσει από τις 9 Ιουνίου, ωστόσο, η καταβολή των αυξήσεων θα γίνει σύμφωνα με τις δυνατότητες του προϋπολογισμού.

Ο κ. Ρωμανιάς, σημείωσε πως εντός του Ιουλίου θα καλέσει τους εκπροσώπους των συνταξιοδοτικών οργανώσεων, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για το πώς και πότε θα γίνει η καταβολή των αυξήσεων, που προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ. Τόνισε, δε, ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με τους εκπροσώπους των συνταξιοδοτικών οργανώσεων, που έχουν συμφωνήσει.

Ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων διευκρίνισε ότι το συνολικό κόστος από τις αυξήσεις των συντάξεων αναμένεται να φτάσει το μισό δισ. ευρώ και ότι η απόφαση δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές σε συντάξεις που έγιναν με τον νόμο του 2012, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι περίπου 800.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ και των ΔΕΚΟ με συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ θα πάρουν αυξήσεις.