ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/06/2015 03:40 EEST | Updated 11/06/2015 18:56 EEST

Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ, έληξε η συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Οικονομίας

ASSOCIATED PRESS
Supporters of Greek Communist party's labor union PAME take part in an anti-austerity rally in front of the parliament at central Syntagma square in Athens, Greece, on Thursday, June 11, 2015. International creditors sent Greek Prime Minister Alexis Tsipras home from a summit Thursday with a clear message: swiftly tone down your demands in the bailout talks over the next week or face financial ruin. (AP Photo/Yorgos Karahalis)

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ το απόγεμα της Πέμπτης με σημείο τερματισμού το Υπουργείο Οικονομίας το οποίο το πρωί μέλη της συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ κατέλαβαν το πρωί διαμαρτυρόμενοι για το «το νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση και θεσμοί (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ)».

Συγκεκριμένα περίπου 150 άτομα εισήλθαν στο κτήριο του υπουργείου, ανέβηκαν στην ταράτσα, και άπλωσαν πανό στην πρόσοψη που γράφει: «Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε. Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ! Μπλόκο στα νέα μέτρα και στα μνημόνια διαρκείας» ενώ σε αυτό εμφανίζονται τα πρόσωπα του των πρώην πρωθυπουργών, Γ.Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά αλλά και του νυν, Αλέξη Τσίπρα.

Λίγο πριν τις 20.30, τα μέλη του ΠΑΜΕ τερμάτισαν τη συμβολική κατάληψη στο υπουργείο, κατεβάζοντας το πανό.

Σε δηλώσεις του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας ότι «έχει ήδη ξεχάσει την κατάργηση των μνημονίων και των 400 εφαρμοστικών τους αντιλαϊκών νόμων».

«Έχει επίσης ξεχάσει ακόμα και τα ψίχουλα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ετοιμάζεται για μια νέα συμφωνία προπαρασκευαστική ενός νέου μνημονίου, με πολλά νέα αντιλαϊκά μέτρα».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, η λύση είναι ο εργατικός λαϊκός αγώνας να οργανωθεί σήμερα, εδώ και τώρα, να αναπτυχθεί μια μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία, ενάντια σε όλα αυτά τα μέτρα, να ενισχυθεί το ΚΚΕ.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ εκτιμούν ότι η κυβέρνηση προωθεί μια συμφωνία που θα είναι εις βάρος του λαού και εκτιμά πως η εννεάμηνη παράταση δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα νέο μνημόνιο και περίπου στις 6:00 το πρωί μπήκαν στο κτίριο, ανέβηκαν στην ταράτσα και άπλωσαν ένα τεράστιο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου το οποίο γράφει «αρκετά ματώσαμε - αρκετά πληρώσαμε».

Εν τω μεταξύ κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους έγραψαν με σπρέι στο πεζοδρόμιο «όχι στο νέο μνημόνιο».

Στο υπουργείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις η παρουσία των οποίων ωστόσο είναι διακριτική.