ΔΙΕΘΝΕΣ
12/06/2015 15:56 EEST | Updated 12/06/2015 15:56 EEST

Ο Πάπας λέει «ναι» σε κοινή ημερομηνία εορτασμού του Πάσχα

eurokinissi

Πώς θα σας φαινόταν Ορθόδοξοι και Καθολικοί χριστιανοί να γιορτάζουν την ίδια μέρα το Πάσχα; Και όμως, ο Πάπας Φραγκίσκος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ορισθεί σταθερή ημερομηνία εορτασμού για όλους τους χριστιανούς.

Σε ομιλία του στην βασιλική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, στην Ρώμη, επ΄ ευκαιρία της διεθνούς συνάντησης των καθολικών κληρικών, ο Ποντίφικας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η (Ρωμαιοκαθολική) Εκκλησία είναι διατεθειμένη να ορίσει μια σταθερή ημερομηνία για το Πάσχα, ώστε να μπορεί να γιορτάζεται την ίδια ημέρα από όλους τους χριστιανούς. Από τους Καθολικούς, Ορθόδοξους και Προτεστάντες».

Ο ποντίφικας πρόσθεσε ότι «η Καθολική Εκκλησία είναι διατεθειμένη να σταματήσει να ακολουθεί την καθορισμένη, έως τώρα, ημερομηνία η οποία αντιστοιχεί στην πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία».

Όπως αναφέρουν ιταλοί σχολιαστές πρόκειται για σημαντική κίνηση οικουμενικού διαλόγου, μετά την απόφαση του Αργεντινού πάπα, να κάνει αναφορά, κατά την τελετή ενθρόνισής του, μόνον τον τίτλο του επισκόπου Ρώμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, ο Φραγκίσκος, την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε νέα κίνηση που πρόκειται να ενισχύσει το πνεύμα διαλόγου και αδελφοσύνης με τους Ορθόδοξους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)