ΔΙΕΘΝΕΣ
12/06/2015 12:18 EEST | Updated 12/06/2015 12:18 EEST

Γαλλικό δικαστήριο αθώωσε τον Στρος Καν για τις κατηγορίες περί μαστροπείας

ASSOCIATED PRESS
FILE, this Feb. 11, 2015 file image shows former Managing Director of International Monetary Fund Dominique Strauss Kahn leaving his hotel in Lille, northern France, as he goes on trial for sex charges at a court. Dominique Strauss-Kahn faces a verdict Friday in the last of a string of legal cases that started when a New York hotel maid accused him of sexual assault in 2011. The onetime presidential contender and former International Monetary Fund chief is accused of aggravated pimping in a pr

Αθώος για την κατηγορία της μαστροπείας κρίθηκε σήμερα Παρασκευή από γαλλικό δικαστήριο ο πρώην ισχυρός άντρας του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.

Ο Στρος Καν είχε κατηγορηθεί για μαστροπεία για τα «ροζ» πάρτι που φέρεται να διοργάνωνε κατά το παρελθόν. Τα πάρτι φέρονται να έγιναν ανάμεσα στο 2008 και το 2011 σε διάφορες πόλεις όπως η Λιλ, οι Βρυξέλλες, το Παρίσι και η

Ουάσινγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φλεβάρη ο εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωση του 66χρονου Στρος-Καν λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Αθωωτική ήταν όμως η απόφαση και για τον έταιρο κατηγορουμενο στην υπόθεση γνωστό και ως «Ντοντό τον Νταβατζή». Πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη οίκου ανοχής, γνώριμο των γαλλικών αρχών ο οποίος κατά το παρελθόν έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για μαστροπεία.

Το σκάνδαλο με την καμαριέρα

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, πρωταγωνίστησε πριν από τέσσερα χρόνια σε ένα ακόμη «ροζ» σκάνδαλο. Αυτό της περίφημης «καμαριέρας» το οποίο έμελε να βάλει ταφόπλακα στις όποιες πολιτικές φιλοδοξίες. Ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση που διατύπωσε σε καμαριέρα σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Ο Στρος Καν κατά πολλούς θεωρούνταν ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας. Για μέρες ολόκληρες το «ροζ» σκάνδαλο μονοπωλούσε την επικαιρότητα παγκοσμίως. Οι εικόνες με τον Στρος Καν δεμένο με χειροπέδες έκαναν το γύρο του κόσμου.