ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12/06/2015 05:26 EEST | Updated 12/06/2015 05:26 EEST

Καμμένος: Λύση ως το τέλος του μήνα, αλλιώς δεν πληρώνουμε το ΔΝΤ

Eurokinissi

Εάν μέχρι το τέλος του μήνα δεν έχει βρεθεί λύση, δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στο Mega, κάνοντας λόγο για «σκληρό πόκερ» και υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στις διαπραγματεύσεις.

Όπως υποστήριξε, έχουν γίνει αρκετές υποχωρήσεις και η κυβέρνηση έχει προσφέρει λύση στα όρια της λαϊκής εντολής και σημείωσε ότι «δεν είμαστε πλέον σε θέση χωρίς να παίρνουμε ούτε ένα ευρώ να πληρώνουμε τοκοχρεολύσια».

«Αυτό που βλέπω ότι πάει να γίνει είναι το μεν ΔΝΤ να αποσυρθεί, ο EFSF να πάρει και να αποπληρώσει το ΔΝΤ και από εκεί και πέρα να γίνει μια συμφωνία συνολική για το σύνολο πλέον των οφειλών που θα είναι προς τον EFSF...Αυτά όλα θα γίνουν είτε μέχρι τις 18 είτε ποτέ», ανέφερε.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι η συμφωνία πρέπει να έχει μέτρα που θα καταστήσουν το χρέος βιώσιμο και από εκεί και πέρα να μπορεί να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Επίσης, απέρριψε τα περί αποδοχής από την πλευρά της κυβέρνησης για κατάργηση της έκπτωσης στον ΦΠΑ στα νησιά. Επίσης διαβεβαίωσε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν θα υπάρξουν αλλαγές και επανέλαβε την άποψή του για τον φόρο πολυτελείας στα νησιά.

Διαβεβαίωσε επίσης πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.