ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/06/2015 14:24 EEST | Updated 12/06/2015 14:24 EEST

Ενόχληση στην Ελλαδική εκκλησία για το σύμφωνο συμβίωσης

eurokinissi

Τ' ότι στην Ελλαδική εκκλησία, υπάρχουν ακραίες φωνές είναι γεγονός, όμως το να παρατηρείς μητροπολίτες που διδάσκουν τη χριστιανική διδασκαλία να προχωρούν σε κατάρες και αφορισμούς, αποτελεί θλιβερό φαινόμενο. Για άλλη μια φορά ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κατάφερε να κερδίσει τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς φαίνεται ότι εκτός από αρχιερέας είναι και γιατρός καθώς σε ανακοίνωση του, αφού άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση για το σύμφωνο συμβίωσης έβγαλε και γνωμάτευση λέγοντας ότι η ομοφυλοφιλία προκαλεί καρκινογενέσεις . Την ίδια στιγμή ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δεν έκρυψε την ενόχλησητ ου για το νομοσχέδιο, αλλά περιορίστηκε σε μια πολιτισμένη δήλωση, αντιλαμβανόμενος ότι εκπροσωπεί μόνο το ποίμνιο του και όχι το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού. «Η ένωση δύο ανθρώπων, μέσω του γάμου, αποτελεί Μυστήριο μέγα για την Εκκλησία μας. Καθετί, έξω από το Μυστήριο αυτό, είναι ξένο προς την εκκλησιαστική ζωή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα ο μητροπολίτης Πειραιώς φαίνεται ότι επιζητά να μπει στο κρεβάτι του καθένος, ακόμα και σε αυτούς που δεν αποδέχονται τη χριστιανική διδασκαλία.

Στην πολυσέλιδη ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων , πως ο ιερός θεσμός του γάμου αντιμετωπίζεται θεσμικά και προσθέτει πως όλη αυτή η κατάσταση είναι μέρος ενός σχεδίου που απενοχοποιεί τις πρακτικές «της ομοφυλοφιλίας που αναπόδραστα οδηγούν σε άπειρες λοιμώξεις του οργανισμού και καρκινογενέσεις, οι οποίες με την σειρά τους θα αυξήσουν τον τζιρο των μεγάλων πολυεθνικών του φαρμάκου»

Για όσους θέλουν να διαβάσουν την μακροσκελή ανακοίνωση του μητροπολίτη Πειραιώς μπορούν να απευθυνθούν εδώ.