ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12/06/2015 08:44 EEST | Updated 12/06/2015 08:44 EEST

Ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ ανακοίνωσε ο Λαφαζάνης

eurokinissi

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ θα έχουν χιλιάδες ασφαλισμένοι, μετά και τη ρύθμιση που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Τη σχετική ρύθμιση εξήγγειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νικόλαου Μαυραγάνη.

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε σε κάποιες από τις ρυθμίσεις τις οποίες έχει κάνει η ΔΕΗ τις οποίες όμως τις χαρακτήρισε ως ανεπαρκείς.

«Χρειάζεται να δούμε πιο ριζοσπαστικά μέτρα. Το υπουργείο βρίσκεται σε ουσιαστικό διάλογο με τη διοίκηση της, ΔΕΗ και αρχές της εβδομάδας, Δευτέρα, Τρίτη, θα είναι έτοιμη η ρύθμιση. Είμαστε στη τελική φάση της επεξεργασίας, και θα προτείνουμε ένα νέο σχέδιο που θα ρυθμίζει με γενναίο, ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο, το πρόβλημα αυτό, ώστε να δώσει την ευκαιρία να κάνουν νέα αρχή χιλιάδες νοικοκυριά», υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι θα είναι μια μεγάλη ανάσα και για τη ΔΕΗ και για τα νοικοκυριά. Θα δώσει παράλληλα ρευστότητα στη ΔΕΗ και θα τη βοηθήσει αυτή την ώρα που δοκιμάζεται για να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά την πολιτική της και να βελτιώσει την προοπτική της».

«Ευτυχώς η ΔΕΗ συνεχίζει και θα συνεχίσει για πάντα τουλάχιστο αυτή είναι η διάθεση από πλευρά μας να είναι δημόσια. Το δημόσιο είναι ο βασικός μέτοχος και οφείλουμε να στηρίξουμε αυτόν τον μεγάλο γίγαντα που πάνω του στηρίζεται η Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.