ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12/06/2015 09:12 EEST | Updated 12/06/2015 09:12 EEST

Θέμα ημερών η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα Εργασιακά

eurokinissi

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της HuffPost Greece, για τα εργασιακά αποτελούν οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

H HuffPost Greece είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι αυτό που θα ψηφιστεί πρώτα στην Βουλή δεν θα είναι οι μεταρρυθμίσεις, αλλά τα εργασιακά και συγκεκριμένα οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Πριν από λίγο ο κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε επίσημα ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, εάν ισχύσει ο σχεδιασμός που έχει γίνει, και η ψήφιση του θα λύσει το θέμα της μετενέργειας που λήγει στα τέλη Ιουνίου.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό «Κόκκινο» ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι το υπάρχον καθεστώς με τις συμβάσεις αφήνει σε εκκρεμότητα ειδικά το επίδομα γάμου, καθώς οι επιχειρήσεις μπορούν να μην το καταβάλλουν. Όμως όπως σημείωσε αν δεν ψηφιστεί ο νόμος " το θέμα μπορεί να ξεπεραστεί με παράταση της μετενέργειας".

Σε κάθε περίπτωση εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το νέο καθεστώς στα εργασιακά, με το προωθούμενο νομοσχέδιο, θα «προλάβει» το σχετικό χρονικό ορόσημο στις 30 Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εργασίας φέρεται να αποκόμισε την σύμφωνη γνώμη του ILO για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, ενώ έχει ήδη συμφωνηθεί και με τους περισσότερους από τους δανειστές ότι η Ελλάδα θα επανέλθει από πλευράς εργατικού δικαίου στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.