ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12/06/2015 13:26 EEST

Στις 22 Ιουνίου τελικά η Γενική Συνέλευση του ΟΛΠ. Τη Δευτέρα συνάντηση εργαζομένων με το ΤΑΙΠΕΔ

eurokinissi

Στις 22 Ιουνίου θα διεξαχθεί ουσιαστικά η Τακτική Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά η οποία είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του οργανισμού, κατατέθηκε αίτημα αναβολής αλλά τελικά κρίθηκε προσφορότερο να κηρυχθεί στις 13 Ιουνίου οι έναρξη των εργασιών και να διακόψει ευθύς αμέσως ώστε όλα τα θέματα και οι αποφάσεις να συζητηθούν μια εβδομάδα αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνεδρίαση δεν παρευρέθη ο κ.θάνος Λιάγκος ο οποίος είναι μέλος του ΔΣ και ειδικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ ενώ την παραίτησή του υπέβαλλε ο ένα ακόμη μέλος του ΔΣ, ο κ. Νικόλαος Νάκης, διατυπώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες ενστάσεις σχετικά με τους χειρισμούς του ΤΑΙΠΕΔ στο θέμα του ΟΛΠ.

Σημειώνεται πως το ΤΑΙΠΕΔ σε επιστολή του έχει εκφράσει την επιθυμία το νέο ΔΣ του ΟΛΠ, που θα προκύψει από τη Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας, να συζητήσει και να συμφωνήσει το θέμα της συλλογικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στον Οργανισμό.

Σε κάθε περίπτωση αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ένωσης Λιμενεργατών έχει ήδη συζητήσει το θέμα με τον υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη ενώ τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ. Κατά πληροφορίες το Ταμείο δεν έχει εκφράσει ενστάσεις στο θέμα της υπογραφής ΣΣΕ ωστόσο αναμένεται να ζητηθούν διευκρινήσεις σε ό,τι αφορά την διάθεση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί στις 22 Ιουνίου 2015, στις 12μμ στο Ξενοδοχείο Athens Plaza, Λεωφ. Βασ. Γεωργίου 2, Πλατεία Συντάγματος.