Άδωνις κατά Τσίπρα: Οι διαρροές σας για συμφωνία χρησιμοποιήθηκαν στο Χρηματιστήριο για να βγάλουν κάποιοι λεφτά

Άδωνις κατά Τσίπρα: Οι διαρροές σας για συμφωνία χρησιμοποιήθηκαν στο Χρηματιστήριο για να βγάλουν κάποιοι λεφτά
Menelaos Myrillas / SOOC

Ερώτηση στη Βουλή και συγκεκριμένα στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, με την οποία ζητάει να μάθει εάν κάποιοι χρησιμοποίησαν τις διαρροές από το Μαξίμου περί συμφωνίας για να κερδίσουν αθέμιτα χρήματα.

Αναφέρει δε δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις:

Στις 27 Μαΐου 2015 ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η συμφωνία γράφεται. Ως αποτέλεσμα των δηλώσεων αυτών το Χρηματιστήριο οδηγήθηκε σε εκρηκτική άνοδο. Μετά από 20 λεπτά από τις δηλώσεις διαψεύστηκαν από το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Και αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης: «Όποιος τυχόν γνώριζε το ψευδές των δηλώσεων και πραγματοποίησε συναλλαγές μπορεί να απέκτησε σημαντικό κέρδος».

Το ίδιο συνέβη, συνεχίζει, και στις 10 Ιουνίου μετά την ενημέρωση από το γραφείο του πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της συνάντησης Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ, όπου ανακοινώθηκε ότι υπήρξε μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και το Χρηματιστήριο κατέγραψε άνοδο πάνω από 8%. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν την ώρα που ήδη το ΔΝΤ είχε αποχωρήσει από το Brussels Group. «Όποιος τυχόν είχε γνώση του ψευδούς της ανακοίνωσης του πρωθυπουργικού γραφείου ότι αντιθέτως με την πρόοδο στην πραγματικότητα είχαμε αποχώρηση του ΔΝΤ, μπορεί επίσης να έβγαλε πολλά λεφτά» αναφέρει επίσης.

Και ερωτάται ο υπουργός: «Θα ελέγξετε τις κινήσεις που έγιναν στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τις διαρροές του γραφείου του Πρωθυπουργού, ώστε να γνωρίσουμε αν κάποιοι χρησιμοποίησαν αυτές τις πληροφορίες για να κερδίσουν αθέμιτα χρήματα;».

Δημοφιλή