ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12/06/2015 14:43 EEST | Updated 12/06/2015 14:46 EEST

Με αντιπροτάσεις στις Βρυξέλλες ελληνική αντιπροσωπεία - Μόνο 400 εκατ. ευρώ η διαφορά

Greece's Prime Minister Alexis Tsipras meets Governor of the Bank of Greece Yannis Stournaras at Maximos Mansion in Athens, Friday, March 6, 2015. European Central Bank head Mario Draghi said the ECB

Νέα πρόταση ετοίμασε η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει απεμπλοκή των διαπραγματεύσεων, πάντα όμως σε πολιτικό επίπεδο. Με βάση την πρόταση της κυβέρνησης η διαφορά είναι πλέον κάτω από τα 400 εκατ. ευρώ.

Στο Μαξίμου συνεδρίαζε από τις 13.30 το μεσημέρι η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης και όπως έγινε γνωστό «η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον Πρόεδρο Γιούνκερ».

Με βάση τη νέα πρόταση της Ελλάδας «βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25%».

Εκπρόσωποι του Αλέξη Τσίπρα θα βρίσκονται αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των επικεφαλής των θεσμών. «Αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν: «δεν θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες».

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ

Παράλληλα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συζήτηση εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης.