ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/06/2015 10:37 EEST | Updated 12/06/2015 10:37 EEST

ΝΔ: Συνάντηση με τον Διονύση Τσακνή στα γραφεία της Συγγρού είχε ο Αντώνης Σαμαράς

ASSOCIATED PRESS
Greece's Prime Minister Antonis Samaras delivers his final campaign speech at the Taekwondo Indoor Stadium in southern Athens on Friday, Jan. 23, 2015. All opinion polls on Sunday's closely-watched national election agree: The radical left opposition Syriza party, which has vowed to rewrite the terms of Greece's international bailout, enjoys a lead of at least 4 percentage points over Prime Minister Antonis Samaras' conservatives. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή, είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στα γραφεία του Κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Διονύσης Τσακνής προέβη σε δηλώσεις, στις οποίες ανέφερε πως στο πλαίσιο των επισκέψεων του σε όλους τους πολιτικούς αρχηγού, μετά και τη συνάντηση του με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επισκέφθηκε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημείωσε πως είχαν μια καλή και δημιουργική, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν θέματα, τα οποία αφορούν την λειτουργία της ΕΡΤ.

Ο Διονύσης Τσακνής υπογράμμισε:

«Εκφράστηκαν από τη μεριά του προέδρου της ΝΔ -φυσικά εγώ δεν είμαι αρμόδιος για να το ερμηνεύσω- ανησυχίες για το πρόγραμμα. Τον διαβεβαίωσα ότι πρόθεση της νέας διοίκησης είναι να υπάρξει μια ΕΡΤ πλουραλιστική, αντικειμενική, στην οποία όλοι θα έχουν λόγο, όπως και ο νόμος ορίζει».

 

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, ανέφερε πως από πλευράς του έθεσε στον Αντώνη Σαμαρά ζητήματα που αφορούν την καταγραφή της συμφωνίας αρχών για την ανεξαρτησία της ΕΡΤ ενώ, παράλληλα, ζήτησε τις προτάσεις της ΝΔ.

Ακόμη, οι δύο άνδρες μίλησαν και για την ανάγκη συγκρότησης σε όλες τις διοικητικές περιφέρειες των συμβουλίων κοινωνικού ελέγχου.

 

«Πρόθεση της διοίκησης είναι μέσα στο επόμενο τρίμηνο να συγκροτηθούν στις 13 περιφέρειες της χώρας, συμβούλια κοινωνικού ελέγχου, έτσι ώστε να νιώθει η διοίκηση της ΕΡΤ το μάτι της κοινωνίας στραμμένο πάνω μας», κατέληξε.