Γαλλία: Η αστυνομία κράτησε εξάχρονη για τρεις μέρες λόγω προβλήματος με το διαβατήριο

Γαλλία: Η αστυνομία κράτησε εξάχρονη για τρεις μέρες λόγω προβλήματος με το διαβατήριο
slasher-fun/Flickr

Κρατούμενη για τρεις ημέρες κράτησε μια εξάχρονη η αστυνομία του αεροδρομίου του Παρισιού, λόγω υποψιών για κατοχή πλαστού διαβατηρίου.

Το κορίτσι (γαλλικής υπηκοότητας) επεστράφη στη μητέρα του την Παρασκευή, αφού δικαστής διέταξε την απελευθέρωσή του. Οι αρχές επιμένουν ότι η αστυνομία έκανε τη δουλειά της, με σκοπό την προστασία των παιδιών από το trafficking. Αλλά η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Γαλλία, λόγω του ζητήματος που έχει προκύψει σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των μη καταγεγραμμένων μεταναστών.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, το κορίτσι κρατήθηκε στο αεροδρόμιο του Παρισιού το περασμένο Σάββατο, αφού είχε καταφθάσει από το Καμερούν. Ταξίδευε ασυνόδευτη, έχοντας μαζί όλα τα απαραίτητα έγγραφα, και η μητέρα της περίμενε στο αεροδρόμιο. Ωστόσο, η αστυνομία θεώρησε ότι δεν έμοιαζε στη φωτογραφία, σύμφωνα με τον δικηγόρο της και το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Το κορίτσι κρατήθηκε σε ειδική μονάδα της αστυνομία για τρεις ημέρες, πριν παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή, που της ζήτησε να δείξει τη μητέρα της, η οποία βρισκόταν στο δικαστήριο. Επίσης, η εξάχρονη ήταν σε θέση να καταδείξει δασκάλους και μαθητές στο γαλλικό σχολείο όπου πηγαίνει, όταν της έδειξαν φωτογραφίες.

Ο δικαστής είπε ότι επρόκειτο για λάθος και διέταξε την απελευθέρωσή της.

Δημοφιλή