ΔΙΕΘΝΕΣ
14/06/2015 05:15 EEST | Updated 14/06/2015 05:15 EEST

Ο Μανουέλ Βαλς παραδέχτηκε τη γκάφα του με το κυβερνητικό αεροσκάφος

French Prime Minister Manuel Valls listens during a session of questions to the government at the French National Assembly  on June 10, 2015, in Paris. AFP PHOTO / BERTRAND GUAY        (Photo credit should read BERTRAND GUAY/AFP/Getty Images)
BERTRAND GUAY via Getty Images
French Prime Minister Manuel Valls listens during a session of questions to the government at the French National Assembly on June 10, 2015, in Paris. AFP PHOTO / BERTRAND GUAY (Photo credit should read BERTRAND GUAY/AFP/Getty Images)

Δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος στην γαλλική κοινωνία για την κίνηση του πρωθυπουργού της χώρας Μανουέλ Βαλς να χρησιμοποιήσει το κυβερνητικό αεροσκάφος προκειμένου να πάει με τα δύο του παιδιά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche, ο Βαλς παραδέχτηκε ότι έκανε γκάφα.

"Είναι ένα μάθημα που θα πρέπει να πάρουμε. Ήταν ένα λάθος, μια γκάφα. Κατάφερα να δώσω την εντύπωση στους Γάλλους ότι δεν αφιερώνομαι αποκλειστικά σε αυτούς. Λυπάμαι", δήλωσε στην JDD ο γάλλος πρωθυπουργός κατά το πέρας τριήμερης περιοδείας του στα γαλλικά νησιά Ρεϊνιόν και Μαγιότ.

"Είμαι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο, με την Μπάρτσα. Αυτό συνδέεται με την οικογένειά μου, οι Γάλλοι το γνωρίζουν, μου μιλούν γι'αυτό στον δρόμο", προσθέτει, αναφερόμενος στο πάθος του για την Μπαρτσελόνα, η οποία κέρδισε τον αγώνα.

"Αλλά είμαι πρωθυπουργός, οφείλω να είμαι άμεμπτος. Κατανοώ ότι οι Γάλλοι που δεν καταφέρνουν να βγάλουν τα έξοδα του μήνα μπορεί να σοκαρίστηκαν από αυτήν την άνεση. Ήταν μια γκάφα, δεν πρέπει να κάνω δεύτερη", σημειώνει.

Ζημιώθηκε η εικόνα του πρωθυπουργού

Ο γάλλος πρωθυπουργός αναγκάστηκε να παραδεχτεί την γκάφα του έπειτα από το σάλο που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση του Odoxa, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στην δημοσιότητα την Παρασκευή, δύο στους τρεις Γάλλους χαρακτηρίζουν ως κάτι το «σοβαρό» την κίνηση αυτή του Μανουέλ Βαλς, ενώ το 68%

κρίνει επίσης ότι η μετακίνηση αυτή ζημίωσε την εικόνα του.

Ενδεικτικό των διαστάσεων που έχει λάβει το θέμα είναι και το γεγονός ότι οι Γάλλοι δεν θεωρούν ότι το θέμα «κλείνει» επειδή κατέβαλε από την τσέπη του το αντίτιμο του ταξιδιού για τα δύο του παιδιά.

Το ταξίδι στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο γάλλος πρωθυπουργός βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα όταν το περασμένο Σάββατο 6 Ιουνίου, χρησιμοποίησε κυβερνητικό αεροσκάφος προκειμένου να ταξιδέψει στο Βερολίνο προκειμένου να παρακολουθήσει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, μεταξύ Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Ο Βαλς θεωρείται ως ένας από τους πιο μετρημένους και ακέραιους πολιτικούς και η είδηση για την κίνησή του αυτή ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Γαλλία.