ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/06/2015 08:20 EEST | Updated 15/06/2015 08:21 EEST

Άρση του πλαφόν των 4.750 ευρώ για τους μισθούς στη ΔΕΗ ζητά το σωματείο «Σπάρτακος» για το καλό του...ανταγωνισμού

eurokinissi

Το Δημόσιο δεν ασκεί Διοίκηση ούτε Διαχείριση στη ΔΕΗ και δεν την επιχορηγεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, συνεπώς η εταιρεία θα πρέπει να εξαιρεθεί από το πλαφόν των αμοιβών που ισχύει στο Δημόσιο και είναι ίσο με 4.750 ευρώ το μήνα, (όσο είναι ο μισθός του γενικού γραμματέα υπουργείου) υποστηρίζει το Σωματείο «Σπάρτακος» της επιχείρησης.

Σε επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο ο Σπάρτακος αναφέρει ότι οι ανωτέρω αποδοχές μετά τις κρατήσεις διαμορφώνονται σε 2.620 ευρώ, ποσό που κατά τον Σπάρτακο «δεν μπορεί να συγκριθεί με τους μισθούς στελεχών αντίστοιχων ανταγωνιστικών εταιριών» και επικαλείται νομικές ερμηνείες και γνωμοδοτήσεις σύμφωνα με τις οποίες το πλαφόν δεν έπρεπε να εφαρμοστεί στη ΔΕΗ.

Ο Σπάρτακος ζητά επίσης από τον υπουργό να μην προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών των γεν. γραμματέων γιατί κάτι τέτοιο «θα συμπαρασύρει αυτόματα και τους μισθούς των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ με καταστροφικά αποτελέσματα για τις εταιρίες του Ομίλου και τους εργαζόμενους».

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πρώτη Κυβερνητική επιλογή δεν θα έχει ως στόχο την περαιτέρω μείωση των αποδοχών των εργαζομένων θέτοντας εαυτόν σε πλήρη αναντιστοιχία με τις προεκλογικές δεσμεύσεις», καταλήγει ο Σπάρτακος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)