ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/06/2015 09:35 EEST | Updated 15/06/2015 09:56 EEST

Ανάληψη καθηκόντων για τη Γεννηματά στο ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις κατά Τσίπρα και αίτημα για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών

eurokinissi

Βολές κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, εξαπέλυσε η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη κιόλας δήλωση μετά την εκλογή της. Η κ.Φώφη Γεννηματά κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αντιληφθεί την ιστορική ευθύνη που έχει αναλάβει, να αντιληφθεί πως είναι υπόλογος στον ελληνικό λαό και όχι στις συνιστώσες και να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων.

Η δήλωση της κ.Γεννηματά:

Σε δήλωσή της η νέα πρόεδρος του ΠαΣοκ ανέφερε:

«Ευχαριστώ τους χιλιάδες πολίτες που με τη συμμετοχή τους σήμερα έδωσαν καθαρή εντολή για μια νέα αρχή.

Θέλω να ζητήσω παράλληλα συγγνώμη από όλους όσοι ήρθαν να ψηφίσουν αλλά αυτό δεν έγινε δυνατό.  

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την προσφορά του στην χώρα και την παράταξη καθώς και τους συνυποψήφιούς μου Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Αναλαμβάνω την ευθύνη της παράταξης με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών.

Πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι, να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία.

Ανασυγκροτούμε και αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για να ενώσουμε τη δημοκρατική παράταξη. Προχωρούμε με συλλογικότητα και με τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας για μια Ελλάδα με αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη, με σταθερή την Ευρωπαϊκή Προοπτική της.

Αναλαμβάνω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, σε μια ώρα που απαιτείται ευθύνη από όλους.

Είναι όμως πρωτίστως  η ώρα της ιστορικής ευθύνης του  Πρωθυπουργού.

Λογοδοτεί στον Ελληνικό Λαό και όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η ώρα της αλήθειας, της εθνικής ομοψυχίας και ο Πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς επιτέλους ουσιαστικά και πραγματικά».

Τα συγχαρητήρια και οι ευχές

Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχάρη την κ. Γεννηματά τηλεφωνικά για τη ανάδειξή της στην προεδρεία του ΠΑΣΟΚ ενώ την Τρίτη ο πρώην πρόεδρος του κόμματος ανaμένεται να συναντηθεί και με τους τρεις υποψηφίους.

Από την πλευρά του ο κ.Λοβέρδος - εξίσου διεκδικητής της προεδρίας- ευχαρίστησε όσους των στήριξαν και δήλωσε:

«Σε ό,τι με αφορά θα είμαι δίπλα στη νέα ηγεσία. Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αναγέννηση του «ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη», στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη χώρα και τους πολίτες, την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας που περνά η Ελλάδα και ο λαός ενώ δήλωσε «στρατιώτης» της παράταξης και «παρών στις μάχες που είναι  μπροστά».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε: «Η σημερινή συμμετοχή είναι μήνυμα προοπτικής για την παράταξη. Η συμμετοχή της νέας γενιάς ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η νέα πολιτική γενιά έδωσε μια μάχη με αρχές, αξιοπρέπεια και πολιτικό περιεχόμενο. Μια μάχη για το μέλλον. Συνεχίζουμε για την ενότητα και την ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Θέλω να ευχαριστήσω τους  χιλιάδες πολίτες για τη δύναμη που μας έδωσαν. Συγχαίρω  τη νέα Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Στην πιο δύσκολη φάση της χώρας θα δώσουμε μαζί την μάχη της ευθύνης».

Sponsored Post