ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/06/2015 07:15 EEST | Updated 17/06/2015 07:15 EEST

Συνελήφθη ύποπτος για συνεργασία με τους «ληστές του Διστόμου»

eurokinissi

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. από τη σύλληψη 23χρονου Αλβανού, ο οποίος έχει υπάρξει στο παρελθόν ύποπτος για συνεργασία με τους «ληστές του Διστόμου».

Ο νεαρός έπεσε στα χέρια των αστυνομικών στην Ιεράπετρα. Είχε μπει στο μικροσκόπιο παλιότερα ως ύποπτος για συμμετοχή στη ληστεία τράπεζας στον Μαραθώνα Αττικής την 1η Ιουλίου 2014 με λεία 70.000 ευρώ.

Από την εξέταση του γενετικού υλικού του, πάντως, στα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν φαίνεται προς το παρόν να προκύπτει ταύτιση με δείγμα του δράστη που είχε εντοπιστεί στην συγκεκριμένη ληστεία. Ο 23χρονος ήταν μέλος άλλης επικίνδυνης συμμορίας ληστών, τα μέλη της οποίας είχαν συμμετοχή στην ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στα Οινόφυτα στις 2 Ιουλίου 2014, μετά από διπλή ένοπλη ληστεία στη Θήβα.

Δύο από τους συνεργούς του είχαν συλληφθεί λίγους μήνες αργότερα, ενώ ο ίδιος είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στην Ιεράπετρα Κρήτης. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μετά την ένοπλη ληστεία στον Μαραθώνα, όπου διακρίνονταν ως δράστες ο Σπύρος Χριστοδούλου και ο Σπύρος Δραβίλας με τη γνωστή μάσκα ηλικιωμένου, υπήρχε ένας τρίτος δράστης, που δεν είχαν ξαναδεί κατά τη διάρκεια της δράσης τους.

Μάλιστα, φαίνεται να είχε ακουμπήσει με το χέρι του τον γκισέ του ταμείου, με τα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων να έχουν συλλέξει το DNA του. Την επόμενη μέρα που ακολούθησε η συμπλοκή αστυνομικών με ληστές στη Θήβα, σε όχημα που χρησιμοποίησαν εντοπίστηκε λανθάνων δείγμα DNA που ταίριαζε αρκετά με αυτό του ληστή στο Μαραθώνα. Βέβαια ήταν παράξενο για τους αστυνομικούς, ο 23χρονος τη μία μέρα να έχει συμμετάσχει σε ληστεία τράπεζας με λεία 70.000 ευρώ και την επόμενη σε ληστείες ενός πρατήριου τσιγάρων και μια εταιρείας σκραπ.

Η συμμορία του, περίπου επτά άτομα, ευθύνεται για τουλάχιστον 15-20 ένοπλες ληστείες και κλοπές, τραπεζών, εταιρειών, καταστημάτων, σπιτιών και δύο κοσμηματοπωλείων σε Λάρισα και Καλαμπάκα. Η δράση τους εντοπιζόταν στις περιοχές της Θήβας, Αυλώνα, Ωροπού, Θησείου, Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης και άλλων περιοχών της Αττικής.

Στις 2 Ιουλίου 2014, δύο συνεργοί του 23χρονου Αλβανού, που φορούσαν πράσινες-σιέλ φόρμες εργασίας και «ιδιότυπες» κουκούλες-μάσκες, εισέβαλαν διαδοχικά σε πρατήριο καπνικών ειδών και τσιγάρων στην περιοχή Ταχύ Θήβας και σε εταιρεία scrap στην ίδια περιοχή, με συνολική λεία περίπου 6.000 ευρώ. Διαφεύγουν με κλεμμένο αυτοκίνητο που οδηγεί τρίτος συνεργός τους. Εντοπίζονται στα όρια Οινοφύτων και Οινόης, όπου πυροβολούν με καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταποδίδουν τα πυρά. Εγκαταλείπουν το όχημα, αρπάζουν με την απειλή όπλων ένα κλειστό λευκό φορτηγάκι, με το οποίο διέφυγαν προσωρινά.

Sponsored Post