ΔΙΕΘΝΕΣ
18/06/2015 13:00 EEST

Κύπρος: Στιγμές τρόμου σε ξενοδοχείο γεμάτο τουρίστες λόγω επίδοξων απαγωγέων παιδιών

Jason Gillyon/Flickr
Φωτογραφία αρχείου

Κύπρος: Στιγμές τρόμου για Βρετανούς τουρίστες λόγω επίδοξων απαγωγέων παιδιών

Δεκάδες Βρετανοί και Ιρλανδοί τουρίστες, έχουν μετακινηθεί από το ξενοδοχείο όπου παραθέριζαν στην Κύπρο, ύστερα από την απόπειρα τριών ανθρώπων, που είχαν μεταμφιεστεί σε προσωπικό του ξενοδοχείου, να απαγάγουν παιδιά που διέμεναν στο ξενοδοχείο.

Το συμβάν έλαβε χώρα σε ακτή στα ανατολικά της Κύπρου, στην ευρύτερη περιοχή του Πρωταρά, όπου όπως σημειώνεται, οι επίδοξοι απαγωγείς εθεάθησαν αρχικά, να προσπαθούν να βάλουν τρία παιδιά, ηλικίας κάτω των 10 χρόνων, σε δύο αυτοκίνητα και στη συνέχεια να διαφύγουν.

Το προσωπικό ήταν εκείνο που συνέλαβε δύο από τους τρεις δράστες- έναν άνδρα και μια γυναίκα-, με έναν ακόμη άνδρα να πιστεύεται πως κατάφερε να ξεφύγει. Οι δράστες φέρονται να είναι ρουμανικής καταγωγής.

Παραθεριστές του ξενοδοχείου σημείωσαν πως είχαν παρατηρήσει την ύπαρξη περίπου 10 ατόμων, συνολικά, στη διάρκεια της εβδομάδας που προηγήθηκε του συμβάντος, οι οποίοι έβγαζαν φωτογραφίες και βίντεο, με αρκετούς από αυτούς να έχουν μεταμφιεστεί σε σερβιτόροι.

Ο Γκρεγκ Λέτφορντ, 28 ετών, που έμενε στο ξενοδοχείο με τα παιδιά του, σημείωσε πως «το ζευγάρι των Ρουμάνων κατεύθυνε τα δύο παιδιά προς ένα αυτοκίνητο, ένας άλλος άνδρας κρατούσε ένα ακόμη παιδί στον τοίχο, έτοιμοι να φύγουν, επίσης».

«Κάποιος αντιλήφθηκε τι επρόκειτο να κάνουν και τους σταμάτησε. Εάν δεν ήταν εκεί, τα παιδιά θα είχαν εξαφανιστεί».

Ένας άλλος άνδρας σημείωσε:

«Βασικά, είχαμε προσέξει έναν άνδρα, που ερχόταν στη πισίνα και έπαιζε με τα παιδιά τις ημέρες πριν το συμβάν. Έβγαζε φωτογραφίες και βίντεο με το κινητό του. Μετά, ένα βράδυ, ένας γονιός αντιλήφθηκε πως προσπαθούσαν να πάρουν τα παιδιά. Οι απαγωγείς είχαν ένα φορτηγάκι, με τις πόρτες ανοιχτές. Τους σταμάτησε ακριβώς πριν καταφέρουν να διαφύγουν και μαζί με έναν ακόμη κατάφεραν να πιάσουν τα δύο μέλη της συμμορίας».

Η αστυνομία ήρθε γρήγορα- μέχρι τότε, οι δύο επίδοξοι απαγωγείς κρατούνταν σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Από την πλευρά του, ο ταξιδιωτικός κολοσσός Thomas Cook παρέσχε σε περίπου 60 παραθεριστές την δυνατότητα είτε να μετακινηθούν σε άλλο ξενοδοχείο, αντίστοιχης ή υψηλότερης κατηγορίας ή να πετάξουν πίσω στην πατρίδα τους.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κύπρου, σημείωσε πως ένας ακόμη 19χρονος άνδρας δέχθηκε «επίθεση» από περίπου 50-60 τουρίστες, όταν εντοπίστηκε να μαγνητοσκοπεί μια παράσταση που λάμβανε χώρα στο ξενοδοχείο, μετά το εν λόγω συμβάν, και κατάφερε να γλιτώσει από την «παρεξήγηση», μόνο έπειτα από τη συμβολή της αστυνομίας, καθώς το κλίμα είναι τεταμένο.