ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/06/2015 06:46 EEST | Updated 18/06/2015 06:48 EEST

Μέρκελ: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ – Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος

JOHN MACDOUGALL via Getty Images
German Chancellor Angela Merkel addresses a joint press conference with Luxemburg's Prime Minister following talks at the Chancellery in Berlin on June 16, 2015. AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL (Photo credit should read JOHN MACDOUGALL/AFP/Getty Images)

Αναφορά στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου έκανε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την ομιλία της στη Γερμανική βουλή υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ολοκληρωθεί το δεύτερο πρόγραμμα και οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Η κ. Μέρκελ στην ομιλία της στην Bundestag δήλωσε πως η Ελλάδα δεσμεύθηκε στις 20 Φεβρουαρίου να εκπληρώσει όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στους δανειστές, λέγοντας πως η υπευθυνότητα και αλληλεγγύη πάνε μαζί.

Επιπλέον σημείωσε πως η χώρα μας έχει λάβει μια άνευ προηγουμένου στήριξη και επεσήμανε πως η Ελλάδα αν και βρισκόταν σε καλό δρόμο δεν συνέχισε και σταμάτησε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις .

Υπογράμμισε δε πως αυτή τη στιγμή η Ευρώπη είναι πιο ισχυρή και θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την ελληνική κρίση καλύτερα, ωστόσο όπως είπε είναι ακόμη εφικτή μια συμφωνία με τη χώρα μας τονίζοντας πως ο στόχος είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και σχολίασε ότι όπου υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος.