ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/06/2015 06:22 EEST | Updated 18/06/2015 06:22 EEST

Μετά το Προεδρικό, Σημίτης, Παπαδήμος, Βενιζέλος στην ατζέντα Σαμαρά

Eurokinissi

Το απογευματινό ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποτελεί ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ των πρωτοβουλιών του προέδρου της ΝΔ ο οποίος βρίσκεται ήδη σε επαφή και προγραμματίζει για τις επόμενες ημέρες επαφές με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Σημίτη και Λουκά Παπαδήμο, αλλά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με αιχμή τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και την πορεία της οικονομίας.

Με τη συγκεκριμένη θεσμική του κίνηση ο κ.Σαμαράς επιχειρεί να δώσει το στίγμα του κόμματος του σε αντιδιαστολή με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, αν και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι δεν αναμένεται να ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, όπως τουλάχιστον ζητούσαν τις τελευταίες ημέρες με δημόσιες τοποθετήσεις τους στελέχη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι ίδιος θεωρεί ότι στην παρούσα φάση δεν θα είχε κανένα νόημα μια τέτοια συνάντηση από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν δείχνει σημάδια διαλλακτικότητας στην τακτική της, ενώ υπενθυμίζουν ότι και στο πρόσφατο τετ α τετ του Σταύρου Θεοδωράκη με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Ποταμιού δέχθηκε την αρνητική απάντηση του Αλέξη Τσίπρα σε ανάλογο αίτημα που του διατύπωσε.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο πρόεδρος της ΝΔ συνδέει τις επαφές του με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ οι συνεργάτες του επιμένουν ότι στο παρασκήνιο κινείται αθόρυβα στην κατεύθυνση της συγκρότησης ενος φιλοευρωπαϊκού μετώπου, που θα σταθεί απέναντι στις - επικίνδυνες όπως χαρακτηρίζουν - κινήσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο κ.Σαμαρας προγραμματίζει ανάλογες συναντήσεις και εκτός των τειχών όπως για παράδειγμα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτς, καθώς και με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μ. Βέμπερ.