Η μάχη του...Συντάγματος για ΣΥΡΙΖΑ και Μένουμε Ευρώπη με διαδοχικές συγκεντρώσεις Κυριακή και Δευτέρα

Η μάχη του...Συντάγματος για ΣΥΡΙΖΑ και Μένουμε Ευρώπη με διαδοχικές συγκεντρώσεις Κυριακή και Δευτέρα
sooc

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση...της πλατείας Συντάγματος με τον ΣΥΡΙΖΑ να καλεί σε μεγάλη συγκέντρωση την ερχόμενη Κυριακή και το «Μένουμε Ευρώπη» να απευθύνει δεύτερο κάλεσμα για τη Δευτέρα οπότε και αναμένεται να διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των χωρών – μελών της Ευρωζώνης.

Αν και κανένας εκ των διαδηλωτών δεν το ομολογεί, οι νέες προσκλήσεις φαίνεται να κινούνται στη λογική της αναμέτρησης «των μεν και των δε» και αμφότεροι θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς.

Η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας που δημιουργήθηκε που δημιουργήθηκε στο Facebook «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας» και η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ήταν- για πολλούς- μια συγκέντρωση με χαμηλότερη προσέλευση από την αναμενόμενη ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ενεργό ρόλο στην φιλο-κυβερνητική, όπως χαρακτηρίστηκε κινητοποίηση.

Η δε συγκέντρωση της Πέμπτης του «αυθόρμητου» κινήματος αλλά με ιδιαίτερα έντονη την παρουσία βουλευτών κομμάτων της αντιπολίτευσης και υπό το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» προσέλκυσε σαφώς περισσότερο κόσμο από το αναμενόμενο...

Το επίσημο αυτή τη φορά κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκέντρωση την Κυριακή στις 19:30 και πάλι στην Πλατεία Συντάγματος, ήρθε λίγες ώρες μετά και αναμένεται να υπάρξει μια μεγάλη κινητοποίηση στη λογική της στήριξης της κυβέρνησης η οποία μία ημέρα μετά θα εκπροσωπείται στις Βρυξέλλες από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής. Είναι εύκολα αντιληπτό όμως πως έρχεται- έστω κατά ένα μέρος- και ως απάντηση στη συγκέντρωση της Πέμπτης.

Στο κάλεσμα του κυβερνώντος κόμματος αναφέρεται:«Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, η αξιοπρέπεια δεν παζαρεύεται. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο ελληνικός λαός αλλά και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης, δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στον δήθεν μονόδρομο της λιτότητας, μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς και στην καλλιέργεια κλίματος φόβου. Αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το για μέλλον των παιδιών μας.

Παλεύουμε για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των συνδικάτων την Κυριακή 21/06 στις 19:30 στο Σύνταγμα, παραμένουμε ακλόνητοι στη μάχη για τον τερματισμό της λιτότητας και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της χώρας».

Η απάντηση του «Μένουμε Ευρώπη» ήρθε λίγη ώρα αργότερα και μάλιστα στην περίπτωση της ανάρτησης του κ.Αδώνιδος Γεωργιάδη με έντονο το άρωμα της...αντιπαράθεσης!

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης και σε ευρωπαϊκές πόλεις

Στο μεταξύ επίσης το απόγευμα της Παρασκευής, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια ακόμη ανακοίνωση η οποία αφορούσε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς τη χώρα μας στο πλαίσιο μιας μεγάλης εκστρατείας που έχει ξεκινήσει και συνοδεύεται και από συλλογή υπογραφών στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Εβδομάδας Αλληλεγγύης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:«Μέρα με τη μέρα γίνεται ολοένα και πιο φανερό πως η ανάγκη για ένα πανευρωπαϊκό μέτωπο ενάντια στην λιτότητα είναι συνθήκη νίκης. Κοινωνικά κινήματα, μεγάλα ευρωπαϊκά συνδικάτα, πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες που στηρίζουν τον αγώνα του ελληνικού λαού και της κυβέρνησής του να χαράξει μία άλλη δημοκρατική πορεία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, υπογράφουν και συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αλληλεγγύης.

Η αλληλεγγύη και η ισχυρή λαϊκή υποστήριξη θα δώσει την καλύτερη απάντηση στην σύγκρουση μεταξύ της δικής μας πλευράς και της ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομικής ελίτ.

Αγωνιζόμαστε για την Ευρώπη της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, ενάντια στην Ευρώπη του κέρδους, την Ευρώπη-Φρούριο.

Καλούμε κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να συμμετάσχουν στην εβδομάδα αλληλεγγύης και να οικοδομήσουν ισχυρούς συνασπισμούς σε όλη την Ευρώπη, που να υποστηρίζουν τον ευρωπαϊκό αγώνα ενάντια στη λιτότητα.

Προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε: Λουξεμβούργο, Φραγκφούρτη, Άμστερνταμ, Βερολίνο, Μόναχο, Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, Δουβλίνο, Βρυξέλλες, Βιέννη, Όσλο και Αθήνα».