Καθηγήτρια χημείας στο Μεξικό δίδασκε στους μαθητές της πώς να πίνουν τεκίλα

Καθηγήτρια χημείας στο Μεξικό δίδασκε στους μαθητές της πώς να πίνουν τεκίλα

Η Τερέζα Ερνάντες, καθηγήτρια χημείας στο Μεξικό, τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη δουλειά της μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να διδάσκει στους μαθητές της πώς να πίνουν τεκίλα, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας της πολιτείας Πουέμπλα.

Η Ερνάντες δίδασκε σε δημόσιο σχολείο της πολιτείας. Στο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, η καθηγήτρια απαθανατίζεται να μαθαίνει στους μαθητές να καταπίνουν την τεκίλα «αφού οξυγονωθεί μέσα στο στόμα» και ότι το ποτό καλής ποιότητας θα πρέπει «να αφήνει καλή γεύση» μετά την κατάποσή του.

Στη συνέχεια η καθηγήτρια διακρίνεται να πλησιάζει τους μαθητές της κρατώντας στο χέρι ένα ποτήρι για να τους βάλει να μυρίσουν το περιεχόμενό του ενώ παράλληλα εξηγεί πώς να παραγγέλνουν το ποτό και να εξακριβώνουν την ποιότητά του.

Στο Μεξικό απαγορεύεται σε άτομα κάτω των 18 ετών να καταναλώνουν αλκοόλ. Η συπεριφορά της Ερνάντες κρίθηκε ανάρμοστη και αναμένεται η τελική απόφαση βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας της υπόθεσης, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.