ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21/06/2015 10:33 EEST | Updated 21/06/2015 10:33 EEST

Αλέκος Παπαδόπουλος: «Θέλουμε δημοκράτες πατριώτες για να μην γίνει η Ελλάδα το ανάπηρο καθυστέρημα της Ευρώπης»

Την ίδρυση νέου κόμματος ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, από το Ηράκλειο της Κρήτης ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, κατά τις οποίες και θα γίνουν γνωστές η οργανωτική διάρθρωση του νέου κόμματος, η διακήρυξη, το πρόγραμμα, η ονομασία και το έμβλημα.

«Είναι σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο πρωτοβουλία πολιτών από όλη την Ελλάδα με σκοπό τη δημιουργία ενός δημοκρατικού κόμματος» και πρόσθεσε ότι «στο εγχείρημα αυτό πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα η νεότερη δρώσα γενιά με τη συνεπικουρία κάποιων παλιότερων», δήλωσε.

Παράλληλα, όπως είπε ο πρώην υπουργός, «απευθύνεται σε δημοκράτες πατριώτες του καθαρού λόγοι οι οποίοι νιώθουν την ανάγκη να γεννηθούν καινούρια πράγματα στη χώρα μας και είναι αντίθετοι στο να γίνει η Ελλάδα το ανάπηρο καθυστέρημα της Ευρώπης».

Επίσης, σημείωσε ότι «δεν χωρούν τα είδωλα της λαϊκής πλάνης, καιροσκόποι και ιδεοληπτικοί, κυρίως δε εκφραστές και συνεχιστές διαλυτικού λαϊκισμού όπου και να ενδημούν».

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι η ηγετική και οργανωτική διάρθρωση του νέου κόμματος, η διακήρυξη, το πρόγραμμα, η ονομασία και το έμβλημα του θα ανακοινωθούν σύντομα και πάντως μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σχολιάζοντας, τέλος, τη σημερινή κατάσταση, τη χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμη, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση του πως θα πρυτανεύσει η σοβαρότητα.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)