ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22/06/2015 12:45 EEST | Updated 22/06/2015 12:46 EEST

Ανωμερίτης: Άφρονες και καταστροφικές οι αποφάσεις για πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ

sooc

Ασκώντας σκληρότατη κριτική στην απόφαση πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, σε έναν ιδιώτη, «αποχαιρέτησε» ο Γιώργος Ανωμερίτης τη διοίκηση της ΑΕ καθώς κατά την ετήσια Γενική Τακτική Συνέλευση των μετόχων και κατόπιν της παραίτησης που είχε υποβάλλει, εξελέγη νέο ΔΣ.

Μάλιστα νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού ανέλαβε ο Γιάννη Κούβαρης, μέλος ΣΥΡΙΖΑ και της επιτροπής Μεταφορών αλλά και υπεύθυνος του Θεματικού Τομέα Συνδυασμένων Μεταφορών του κυβερνώντος κόμματος.

Νωρίτερα, κάνοντας τον απολογισμό της θητείας του, ο κ.Ανωμερίτης ανέφερε με ιδιαίτερη πικρία και πιστός στις διαφωνίες που είχε εκφράσει όλο το προηγούμενο διάστημα πως «δυστυχώς οι νεοφιλελεύθερες επιλογές δημιούργησαν συγχύσεις και καθυστερήσεις στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ» σημειώνοντας πως «δυστυχώς για τη λιμενική βιομηχανία και τον ΟΛΠ οι αποφάσεις πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ Α.Ε. σε έναν και μόνο ιδιώτη μέτοχο - διαχειριστή είναι και άφρονες και οικονομικά καταστροφικές της προσπάθειας ανάπτυξης του τόπου».

Προέβλεψε δε πως αυτές οι αποφάσεις θα κριθούν ως αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και πως πιθανότατα θα υπάρξει πρόβλημα και σε κοινοτικό επίπεδο αφού της χαρακτήρισε ω «αντιευρωπαϊκές».

Κάθετα αντίθετες στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ ήταν και οι τοποθετήσεις του Νίκου Γεωργίου, προέδρου της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ αλά και του δημάρχου Περάματος. Γιάννη Λαγουδάκη. Ο πρώτος έκανε λόγο ανέφερε με έμφαση: «Παλινωδούμε τόσους μήνες για το ποσοστό του ΟΛΠ που θα πουληθεί. Αποποιούμαστε το “μαργαριτάρι”, όπως το είπαν οι Κινέζοι», ενώ έκανε λόγο και για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τις μειώσεις που έχουν υποστεί μέσω του νόμου 4024.

«Κανένα ΤΑΥΠΕΔ και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εφησυχάζει και να θεωρεί τίποτα δεδομένο. Πρέπει να υπάρχει στον Πειραιά δημόσιο λιμάνι», δήλωσε κατηγορηματικά ο δήμαρχος.

Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ πέραν του κ.Κούβαρη είναι οι: Σταύρος Κυραμαργιός, Αθανάσιος Λιάγκος, Σταμάτης Κοιλάκος, Γεώργιος Ροΐδης, Βασίλειος Κορκίδης, Σταύρος Δρακονταεδής, Αποστολία Πράγκου, Ολυμπία Τσαλικίδου και Γεώργιος Καστελάνος. Η θητεία τους θα είναι πενταετής.

Sponsored Post