ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/06/2015 15:39 EEST | Updated 23/06/2015 16:31 EEST

Πρόταση του υπουργείου Υγείας για δωρεάν τοκετούς αστέγων, ανέργων και μεταναστριών

eurokinissi

Με την γενική γραμματέα Ισότητας Φωτεινή Κούβελα συναντήθηκε σήμερα Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέας Ξάνθος. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα θέματα ισότητας που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Υγείας.

Μία από τις προτάσεις που τέθηκε στο τραπέζι, στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, ήταν και αυτή της ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων για δωρεάν τοκετούς αστέγων, ανέργων και μεταναστριών. Επίσης, προτάθηκε η πανελλαδική και συνεχής ενημέρωση γύρω από την αντισύλληψη, αλλά και η ενσωμάτωση των Κέντρων Οικογενειακού Προγραμματισμού στα Κέντρα Υγείας.

Η κ Κούβελα έθεσε επίσης το ζήτημα των κακοποιημένων γυναικών που προσφεύγουν στα νοσοκομεία, και πρότεινε να προχωρήσει το υπουργείο σε εκπαίδευση των επαγγελματιών Υγείας και Πρόνοιας, προκειμένου να αναγνωρίζουν τις κακοποιημένες γυναίκες και να συμβάλλουν στην αξιολόγηση της επικινδυνότητας.

Από την πλευρά του ο αν. υπουργός διαβεβαίωσε πως το πόρισμα για τη δημόσια υγεία που ετοιμάζεται, θα εμπεριέχει πολλές από τις προτάσεις της Γραμματείας, με την οποία η συνεργασία θα συνεχιστεί.