ΔΙΕΘΝΕΣ
23/06/2015 13:13 EEST | Updated 23/06/2015 13:14 EEST

Οι Podemos προειδοποιούν: Να δεχτεί η ΕΕ το χέρι που δίνει ο Τσίπρας διαφορετικά θα καταρρεύσει

ASSOCIATED PRESS
Pablo Iglesias, the leader of Spain's new and growing far left 'Podemos' (We Can) party speaks with foreign correspondents in Madrid, Spain, Friday, Feb. 13, 2015. The recently-formed Spanish party 'Podemos' has risen to become one of the most popular choices among Spanish voters for the general elections to be held later in 2015. (AP Photo/Paul White)

Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρας στέκεται με δηλώσεις του ο επικεφαλής των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις της Ελληνικής κυβέρνησης με τους ξένους δανειστές.

Ο επικεφαλής των Podemos προειδοποιεί την τρόικα να δεχτεί το χέρι που της δίνει ο Αλέξης Τσίπρας διαφορετικά η πολιτική ένωση θα καταρρεύσει, ενώ παράλληλα εκφράζει φόβους για άνοδο της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη.

«Αν η τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ), η οποία δεν έχει καμιά σχέση με το σχέδιο της ένωσης, δεν δεχθεί το χέρι που της τείνει ο Αλέξης Τσίπρας, αυτό που θα έχουμε ίσως στο μέλλον, θα είναι ηγέτες όπως η Μαρίν Λεπέν στο Eurogroup», δήλωσε ο Ιγκλέσιας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TVE.

«Θα ήταν το τέλος της πολιτικής ένωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του δημοκρατικού σχεδίου της», συνέχισε ο αρχηγός του Podemos.

Στήριξη σε Τσίπρα

Ο επικεφαλής των Podemos, στάθηκε επίσης και στη στάση που κράτησε ο κ. Τσίπρας στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Ο Αλέξης Τσίπρας «δεν υποχώρησε στους μισθούς, δεν υποχώρησε στις συντάξεις και διατήρησε έναν φόρο στις μεγάλες περιουσίες», τόνισε ο αρχηγός του Podemos και συμπλήρωσε:

«Ο Τσίπρας δεν αντιτάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό που έκανε είναι να υπερασπισθεί το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ανέφερε επίσης ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι υπέρ της Ευρώπης αλλά παράλληλα και «δημοκράτες».

«Το να είσαι δημοκράτης στην Ευρώπη σημαίνει ότι αναγνωρίζεις πως η πολιτική βάση του ευρωπαϊκού σχεδίου είναι η ευημερία και η υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων» συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής των Podemos, επιτέθηκε επίσης και στην τρόικα.

«Θεσμοί όπως η τρόικα συνέβαλαν σε μια καταστροφική κατάσταση που πλήττει κυρίως τις χώρες του νότου και είναι αυτοί που καταστρέφουν την Ευρώπη, που αντιτάσσονται στο πολιτικό σχέδιο της Ένωσης, επιβάλλοντας μια πολιτική αυστηρής λιτότητας», κατέληξε.

Sponsored Post