ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/06/2015 16:06 EEST | Updated 23/06/2015 18:21 EEST

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια κατά της συμφωνίας

eurokinissi

Συλαλλητήριο κατά της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές διοργάνωσε σήμερα Τρίτη το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ έκανε λόγο για «νέα αντιλαϊκή συμφωνία», ενώ παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή του «στα μνημόνια διαρκείας και στα νέα μέτρα πτώχευσης του λαού» και κάλεσε τους πολίτες «να μπλοκάρουν τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία λαιμητόμο»

Στο συλλαλητήριο παρευρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Καμία ανοχή. Όλοι στους δρόμους. Λέμε όχι στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία. Δεν φοβόμαστε την ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Ζητάμε, απαιτούμε εδώ και τώρα κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, άμεση ανάκτηση απωλειών του λαϊκού εισοδήματος. Προχωράμε μπροστά με το ΚΚΕ, δυναμώνουμε την κοινωνική λαϊκή συμμαχία».

Ο Φλαμπουράρης υποσχέθηκε 13η σύνταξη

Στο μεταξύ συνάντηση με εκπροσώπους συνταξιουχικών οργανώσεων, που νωρίτερα πραγματοποιούσαν πορεία, είχε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. πρωθυπουργό, θα κλειστεί.

Ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι καταλαβαίνει τα προβλήματα των συνταξιούχων, που του είχε θέσει αμέσως πριν εκπρόσωπός του, και επισήμανε ότι αυτά συσσωρεύτηκαν όλο αυτό το τελευταίο διάστημα από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

«Τα κατανοούμε, θέλουμε να τα λύσουμε, αλλά πρέπει να κατανοήσετε κι εσείς ότι αυτά που συσσωρεύτηκαν επί 40 χρόνια και ιδιαίτερα τα τελευταία 5-6 χρόνια εναντίον των συνταξιούχων, των εργαζομένων, του ελληνικού λαού, δεν μπορούν να λυθούν μέσα σε πέντε μήνες, που κυβερνάει η κυνέρνηση», είπε.

Ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε, ότι η κυβέρνηση επέτυχε μέχρι τώρα να μην καταργηθούν οι επικουρικές συντάξεις μέσα από τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Σημείωσε, ότι «οι συντάξεις θα παρθούν κανονικά» και πρόσθεσε πως «είμαστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσουμε με μεγάλη αγωνία και μεγάλο αγώνα να δοθεί η 13η σύνταξη στο τέλος του χρόνου, γιατί είχαμε πει ότι θα είναι μια σύνταξη των Χριστουγέννων».