ΔΙΕΘΝΕΣ
26/06/2015 08:51 EEST | Updated 26/06/2015 08:52 EEST

25.000 ταραντούλες-δύτες βρέθηκαν σε πεδιάδα στην Αυστραλία

Youtube

Επιστήμονες μελετούν ένα μικρό οικισμό της Αυστραλίας, μετά από ανακάλυψη ότι 25.000 ταραντούλες έχουν «καταλάβει» μια γειτονική πλημμυρική πεδιάδα.

Σύμφωνα με τον αραχνολόγο Robert Raven από το μουσείο του Queensland, η τρομαχτική – για πολλούς – ανακάλυψη είναι θετική για την επιστήμη. Το συγκεκριμένο είδος αράχνης αποκαλείται «ταραντούλα δύτης», λόγω της δυνατότητάς της να επιβιώνει κάτω από το νερό δημιουργώντας μια προστατευτική φούσκα, και ανακαλύφθηκε το 2006. Το δηλητήριό της είναι μάλιστα εξαιρετικά ισχυρό, γεγονός που το κάνει χρήσιμο για την επιστημονική κοινότητα. Είναι γεγονός πως μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πλήρως το μέγεθος της χρησιμότητάς του για ιατρικούς λόγους.

Η περιοχή στην οποία βρέθηκε η αποικία με τις ταραντούλες ονομάζεται Maningrada και αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι το γεγονός ότι, παρόλο που φωλιές έχουν βρεθεί και σε άλλα μέρη, οι περισσότερες δεν διαθέτουν περισσότερες από 300 αράχνες.

Ο δόκτωρ Raven δήλωσε στο δίκτυο ABC ότι ελπίζει πως νέοι και δυνατοί επιστήμονες που μπορούν να αντέξουν να ζήσουν για κάποια περίοδο σε μια τόσο απομονωμένη περιοχή, θα αδράξουν την ευκαιρία να πάνε στην Maningrada προκειμένου να μελετήσουν αυτό το είδος αράχνης και να βρουν τρόπους με τους οποίους θα χρησιμοποιήσουν το δηλητήριό της.

Sponsored Post