ΔΙΕΘΝΕΣ
27/06/2015 04:45 EEST

Γερμανία: Ο πρόεδρος της Die Linke Γκρέγκορ Γκίζι ζήτησε από την καγκελάριο Μέρκελ να σώσει την Ελλάδα

OLIVER BERG via Getty Images
Parliamentary group leader of The Left Party (Die Linke) Gregor Gysi delivers his speech on June 7, 2015 in Bielefeld during a party congress. AFP PHOTO / DP A/ OLIVER BERG +++GERMANY OUT (Photo credit should read OLIVER BERG/AFP/Getty Images)

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Die Linke Γκρέγκορ Γκίζι δήλωσε ότι από την αρχή των κρίσιμων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της είχε ζητήσει από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να σώσει την Ελλάδα.

«Η κυρία Μέρκελ δεν μπορεί να υποκύψει υπό την πίεση των ευθυνών σε σχέση με την Ελλάδα και την Ευρώπη και τη χώρα μας», είπε ο Γκίζι σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau.

«Δεν θα πρέπει να μεταθέσει την ευθύνη στον σκληροπυρηνικό Σόιμπλε. Αν θέλουμε να σώσουμε το ευρώ, και αυτή η διάσωση ωφελεί σε μεγάλο βαθμό και τη Γερμανία, θα πρέπει να σταματήσουμε να επιβάλλουμε λιτότητα μέχρι θανάτου στον νότο και να αρχίσουμε να τον ξαναχτίζουμε», πρόσθεσε.Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα για επενδύσεις στην εκπαίδευση, τον τουρισμό, τη ναυτιλία και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, επεσήμανε ο Γκίζι. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα Grexit θα ήταν «κακό και για τη Γερμανία», κατέληξε ο Γκίζι.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ ΜΠΕ