ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
27/06/2015 17:57 EEST | Updated 29/06/2015 12:03 EEST

Ντάισελμπλουμ: Έτοιμο να συνέλθει εκ νέου το Eurogroup για βοήθεια προς την Ελλάδα μετα τη λήξη του προγράμματος

ASSOCIATED PRESS
Dutch Finance Minister and chair of the eurogroup Jeroen Dijsselbloem speaks during a media conference after a meeting of eurogroup finance ministers in Brussels on Saturday, June 27, 2015. Anxiety over Greece's future swelled on Saturday after Prime Minister Alexis Tsipras' call to have the people vote on a proposed bailout deal. (AP Photo/Thierry Monasse)

Για άμεση λήψη μέτρων από την πλευρά της Ελλάδας έκανε λόγο ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έπειτα από το τέλος της δεύτερης συνεδρίασης του Eurogroup, στην οποία δεν συμμετείχε η ελληνική αντιπροσωπεία

«Συζητήσαμε μεταξύ μας με σαφή αποφασιστικότητα και αυτό που μας ενδιέφερε ήταν η δύναμη και η σταθερότητα της οικονομικής ένωσης. Θέλω να τονίσω επίσης το γεγονός ότι όλα τα μέλη της ευρωζώνης αξιοποιούμε όλες τις δράσεις για να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Ο ίδιος επίσης έκανε λόγο για λήψη μέτρων από την πλευρά της Ελλάδας τονίζοντας «ότι η εκπνοή των οικονομικών μεθοδεύσεων θα προϋπόθεσει τη λήψη μέτρων από τις ελληνικές αρχές. Οι θεσμοί ωστόσο είναι πρόθυμοι να προσφέρουν την τεχνική υποστήριξη» υπογράμμισε. Τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το Eurogroup είναι έτοιμο να συνέλθει εκ νέου για να υποστηρίξει την Ελλάδα και το λαό της χώρας μετά τη λήξη του προγράμματος».

«Η διαδικασία δεν έχει τελειώσει. Δεν θα τελειώσει πιθανώς ποτέ», συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας ότι «εάν η Ελλάδα ακολουθήσει το μονοπάτι που ξεκίνησε χθες το βράδυ (σσ Παρασκευή), το πρόγραμμα θα εκπνεύσει».