ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
27/06/2015 16:43 EEST | Updated 27/06/2015 16:43 EEST

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ ο Σαπέν

ASSOCIATED PRESS
French Finance Minister Michel Sapin arrives for a meeting of eurogroup finance ministers in Brussels on Saturday, June 27, 2015. Anxiety over Greece's future swelled on Saturday after Prime Minister Alexis Tsipras' call to have the people vote on a proposed bailout deal which could increase the risk that the country might fall out of the euro. (AP Photo/Virginia Mayo)

Την απόφαση της Ελλάδας να προχωρήσει σε δημοψήφισμα σχολίασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους για την ελληνική οικονομία ήταν επί τάπητος αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλησε να συνεχίσει», τόνισε ο κ. Σαπέν ο οποίος άφησε αιχμές για τη στάση της Ελληνικής κυβέρνησης.

«Από κει και πέρα η Γαλλία επιθυμεί τον σεβασμό στη Δημοκρατία είναι νόμιμο για κάθε κοινοβούλιο να αποφασίσει Δημοκρατικά», υπογράμμισε επίσης ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.

Μάλιστα ο κ. Σαπέν τάχθηκε υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών με την Ελλάδα.

«Το δεύτερο πρόγραμμα το λέω εντόνως η Γαλλία δηλώνει διαθέσιμη ώστε ανά πάσα στιγμή ξεκινήσει εκ νέου ο διάλογος για σφαιρική λύση που να επιτρέπει στην Ελλάδα να μην διακόψει με τρόπο ολοκληρωμένο τη συζήτηση για μια συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά

«Η Γαλλία δηλώνει διαθέσιμη να βοηθήσει και να συνεχίσει να είναι ο συνδετικός κρίκος για την εξεύρεση μια ήρεμης συμφωνίας για την Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο ο κ. Σαπέν τόνισε:

«Η Ελλάδα είναι μέλος του ευρώ και παραμένει εντός του ευρώ και το πεπρωμένο της είναι εντός του ευρώ, καμία χώρα δεν επιθυμεί έξοδο της Ελλάδας εκτός από το ευρώ. Μόνο δημοκρατικές επιλογές της Ελλάδα θα μπορούσε να υπάρξει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτά που έγιναν δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα βγαίνει από το ευρώ».