ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/06/2015 16:48 EEST | Updated 29/06/2015 11:55 EEST

Επικοινωνία Μέρκελ – Ομπάμα για την Ελλάδα

Φωτογραφία αρχείου
ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία αρχείου

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ με αφορμή τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα.

Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου προκειμένου να αποτιμήσουν τις εξελίξεις με την Ελλάδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε συνομιλίες που είχαν σήμερα σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα, συμφώνησαν ότι έχει "κρίσιμη σημασία" να καταβληθούν προσπάθειες για να υπάρξει επιστροφή σε έναν δρόμο ο οποίος θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξή της εντός της Ευρωζώνης, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι οικονομικές ομάδες του Ομπάμα και της Μέρκελ παρακολουθούν την κατάσταση στην Ελλάδα και θα παραμείνουν σε στενή επαφή, πρόσθεσε η αμερικανική προεδρία.

«Οι οικονομικές ομάδες των δύο χωρών παρακολουθούν την ελληνική κατάσταση. Θα παραμένουν σε στενή επαφή» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο τους συμφώνησαν ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες για να επιστρέψει η Ελλάδα στο μονοπάτι εκείνο που θα της επιτρέψουν να ξεκινήσει και πάλι τις μεταρρυθμίσεις που θα την οδηγήσουν στην ανάπτυξη μέσα στην Ευρωζώνη.