ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/06/2015 05:42 EEST | Updated 29/06/2015 05:42 EEST

Διάρρηξη με λεία άνω των 700.000 ευρώ σε σπίτι επιχειρηματία με αλυσίδα εστιατορίων στη Νότιο Αφρική

ASSOCIATED PRESS
A collection of antique watches, including this ladies painted enamel pocket watch which sells for $7,500, sit in the John Marshall Jewlery Shop in downtown South Bend, Ind., Wednesday April 22, 1998. (AP Photo/Jim Rider)

Διάρρηξη με λεία άνω των 700.000 ευρώ έγινε στο σπίτι του 68χρονου ιδιοκτήτης αλυσίδας εστιατορίων γρήγορης εστίασης, Παναγιώτη Χαλαμανδάρη στον Άγιο Στέφανο.

Η διάρρηξη στην κατοικία του... Mr Pitas, επί της οδού Κολοκοτρώνη έγινε αντιληπτή στις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου. Οι δράστες είχαν παραβιάσει μπαλκονόπορτα του σπιτιού, έφθασαν μέχρι στο χρηματοκιβώτιο, το οποίο κατάφεραν να αποκολλήσουν και να το πάρουν μαζί τους, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Οι δράστες αφαίρεσαν από την οικία κοσμήματα αξίας 700.000 ευρώ και 20.000 ευρώ σε μετρητά.

Ο επιχειρηματίας από τη Λήμνο μαζί με τα τρία αδέλφια του, έχουν δημιουργήσει στη Νότια Αφρική μια τεράστια αλυσίδα εστιατορίων ταχείας εστίασης, την Famous Brands, που αποτελείται από 2.100 καταστήματα, από τα οποία αρκετά βρίσκονται στη Νότια Αφρική, άλλα σε άλλες χώρες της Αφρικής και ορισμένα στην Αγγλία.

Σημειώνεται πως πριν από κάποια χρόνια ο κ.Χαλαμανδάρης σκόπευε να επενδύσει σε μεγάλο κατασκευαστικό όμιλο που κατασκευάζει πολυτελείς κατοικίες στη βορειοανατολική Αττική, ενώ είχε αγοράσει μεγάλο μερίδιο ξενοδοχειακού  συγκροτήματος στη Λήμνο, και βρισκόταν σε αναζήτηση επενδύσεων για την εδραίωση των επιχειρήσεών του και στη χώρα μας, ωστόσο είχε απογοητευθεί από την ελληνική γραφειοκρατία.

Παλαιότερα είχε χάσει δισεκατομμύρια δραχμές από αυτές τις προσπάθειες επενδύσεων και δεν ήταν διατεθειμένος να το κάνει ξανά, παρότι επιθυμούσε την επιστροφή των παιδιών του (δύο κόρες και ένας γιος) στην Ελλάδα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήρθε στη χώρα μας για τις καλοκαιρινές διακοπές του και να επισκεφθεί την αγαπημένη του Λήμνο.

Sponsored Post