ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/06/2015 07:28 EEST | Updated 29/06/2015 11:49 EEST

Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ ΝΔ. Δριμύ κατηγορώ Σαμαρά κατα Τσίπρα

sooc

Επί ποδός δημοψηφίσματος βρίσκονται στη ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά να συγκαλεί στις 15:30 σήμερα, Δευτέρα, την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, με αντικείμενο πλέον όχι μόνον το τί έγινε αλλά και το πως θα πορευθεί το κόμμα μέχρι τις κάλπες της Κυριακής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του απευθυνόμενος στους βουλευτές του αναμένεται να ζητήσει εκ νέου από τον Πρωθυπουργό να ακυρώσει εδώ και τώρα το δημοψήφισμα και να επιστρέψει άμεσα στις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να εξευρεθεί λύση έστω και την ύστατη στιγμή και η χώρα να αποφύγει την χρεοκοπία.

Ο κ.Σαμαράς που βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις Βρυξέλλες εκτιμά ότι ακόμα και εν μέσω των δραματικών εξελίξεων μετά και το κλείσιμο των τραπεζών υπάρχει ζωτικός χώρος προκείμενου η κυβέρνηση να αρπάξει την ευκαιρία συνεννόησης με τους πιστωτές και να συνεχίσει από το σημείο οποί είχαν παγώσει, τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και το Δ.Ν.Τ.

Παράλληλα, η ΝΔ θεωρεί ότι εκ των πραγμάτων το δημοψήφισμα είναι αίολο χωρίς καν αντικείμενο ύπαρξης από τη στιγμή που όχι μόνο δεν υπάρχει κείμενο συμφωνίας για να αποφασίσουν επ´ αυτού οι πολίτες, αλλά και ακόμα περισσότερο - μετά και τις αποκαλύψεις Γιούνκερ - επειδή η διαπραγμάτευση βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη μέχρι να αποφασίσει ο Γιάνης Βαρουφάκης να αποχωρήσει...

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του κ.Σαμαρά θα είναι ενα δριμύ κατηγορώ εναντίον του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο θα θέσει προ των ιστορικών του ευθυνών θεωρώντας τον ως τον κύριο υπεύθυνο για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας με τις επιλογές και τις αποφάσεις του.

Επίσης, θα τονίσει πως οι διαφορές μεταξύ των δύο προτάσεων είναι ελάχιστες και θα σημειώσει πως οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια κακή συμφωνία ή στην καταστροφή, όπως είναι η έξοδος της χώρας από το ευρώ.