ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/06/2015 09:22 EEST | Updated 30/06/2015 09:23 EEST

Ζητούμενο η επάρκεια των φαρμάκων...

All Shapes and sizes... Many colours! 
Come, get them! Once you have one, you will want to have it again and again and again! 
Keeps you healthy. Free from diseases!
Very cheap! Just costs your soul... 
So come and get these, before everyone else... 

Declaration:  
Please Sign here 

__________________
<i> I hereby surrender my soul to drugs and pills to keep me fit and happy for the rest of my life no matter how i live </i>
DraconianRain/Flickr
All Shapes and sizes... Many colours! Come, get them! Once you have one, you will want to have it again and again and again! Keeps you healthy. Free from diseases! Very cheap! Just costs your soul... So come and get these, before everyone else... Declaration: Please Sign here __________________ <i> I hereby surrender my soul to drugs and pills to keep me fit and happy for the rest of my life no matter how i live </i>

Όλοι οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν από το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουνίου ότι η χώρα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την επάρκεια των φαρμάκων, διαβεβαίωση την οποία παρείχε το περασμένο Σάββατο στη Βουλή και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Πάντως, τα πράγματα δεν μπορεί παρά να είναι ανησυχητικά, καθώς η επάρκεια των φαρμάκων είναι ζήτημα το οποίο οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των φαρμακοποιών θέτουν από καιρό, συχνά - πυκνά, στο επίκεντρο των παρεμβάσεών τους, δηλαδή σε μία χρονική περίοδο στοιχειώδους κανονικότητας για την χώρα...

Όπως μας εξγηγεί, μάλιστα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) Πασχάλης Αποστολίδης, με νόημα και όσο καθησυχαστικός θα μπορούσε να είναι στην παρούσα συγκυρία:

«Έχουμε τα απαραίτητα αποθέματα και δεν προβλέπεται να αντιμετωπίσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα με την επάρκεια των φαρμάκων στην χώρα μας, αρκεί, βεβαίως, οι γιατροί να συνταγογραφούν ό,τι είναι απαραίτητο και πάντα λελογισμένα, όπως, άλλωστε, οφείλουν να πράττουν σε κάθε περίπτωση και όχι μόνον σε αυτήν την δύσκολη για την χώρα χρονική συγκυρία».

Την ίδια στιγμή, κινήσεις αποσταθεροποίησης της αγοράς του φαρμάκου καταγγέλλει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος και ανοίγει σοβαρό θέμα, το οποίο ενδέχεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να καταστεί κυρίαρχο:

Αναφέρει ο Κώστας Λουράντος σε γραπτή δήλωσή του:

«Φαίνεται ότι κάποιοι που επιχειρούν μέσω του χονδρεμπορίου φαρμάκων δεν συναισθάνονται την αγωνία του ελληνικού λαού και την πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Ορισμένες ιδιωτικές φαρμακαποθήκες απαιτούν μετρητά για τις παραγγελίες από τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι εργάζονται στο πάγκο εξυπηρετώντας ασφαλισμένους και ασθενείς.

Οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν με όποιες οικονομικές και ψυχικές δυνάμεις διαθέτουν , να επιτελούν τον ρόλο τους και να εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο.

Ζητάμε από τον υπουργό υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή να προφυλάξει την φαρμακευτική αγορά, από τους λίγους μέχρι στιγμής "εμπόρους φαρμάκων", γιατί το Φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα»...

Πηγή: Ygeia360