Έκαναν τους γιατρούς ή τους δικηγόρους και εξαπατούσαν ηλικιωμένους λέγοντας ότι οι συγγενείς τους κινδυνεύουν – Πως υφάρπαξαν 70.000 ευρώ

Έκαναν τους γιατρούς ή τους δικηγόρους και εξαπατούσαν ηλικιωμένους λέγοντας ότι οι συγγενείς τους κινδυνεύουν
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Με έναν απίστευτο τρόπο εξαπατούσαν ηλικιωμένους για τα τους αποσπάσουν χρήματα. Προσποιούνταν τους νοσοκομειακούς γιατρούς ή δικηγόρους, τηλεφωνούσαν στα σπίτια ηλικιωμένων νυχτερινές ώρες και τους έπιαναν στον… ύπνο.

Στην συνέχεια τους έλεγαν ότι συγγενικό τους πρόσωπο μπήκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο λόγω ασθένειας ή τροχαίου, ή ότι χρειάζονταν άμεση παροχή νομικής υποστήριξης γιατί ο συγγενής τους ευθυνόταν για θανατηφόρο τροχαίο και συνελήφθη. Ο «γιατρός» ή «δικηγόρος» ζητούσε άμεση καταβολή χρημάτων ή χρυσαφικών, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας ή τα πρώτα έξοδα για την νομική τους βοήθεια, ανάλογα το ρόλο που έπαιζαν κάθε φορά.

Με αυτόν τον τρόπο εξαπατήθηκαν 13 ηλικιωμένοι ενώ αποπειράθηκε η εξαπάτηση ακόμη 20. Οι δράστες έχουν αποσπάσει περίπου 70.000 ευρώ και αποπειράθηκαν να αποσπάσουν επιπλέον 225.600 ευρώ. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες με τη συνδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Συνελήφθησαν δύο άνδρες 50 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων και ασύλληπτων συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης» της «Απάτης», παράβασης του «Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών». Στην κατοχή και στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μικροδέματα εξαρτησιογόνων ουσιών (ηρωίνη, κάνναβη) καθώς και ποσότητες ναρκωτικών δισκίων. Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 52χρονου ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου, διότι παραλάμβανε τα χρυσαφικά, τα οποία ο 50χρονος συλληφθείς αποσπούσε από τα θύματά του. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Δημοφιλή