ΔΙΕΘΝΕΣ
02/07/2015 12:35 EEST | Updated 02/07/2015 12:35 EEST

Σε μαζική απόλυση 1.000 εργαζομένων θα προχωρήσει το BBC

Peter Macdiarmid via Getty Images
LONDON, ENGLAND - JULY 12: The microphone used to read the BBC World Service last ever bulletin from Bush House on July 12, 2012 in London, England. Bush House - home to World Service radio for 70 years has now closed. The station has moved to a new building at Broadcasting House one mile away. (Photo by Peter Macdiarmid/Getty Images)

Το BBC ανακοίνωσε ότι θα περικόψει περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας, καθώς αναμένεται μείωση των εσόδων του κατά 150 εκατομμύρια στερλίνες από αυτό που προέβλεπε να εισπράξει από το ειδικό τέλος το επόμενο οικονομικό έτος λόγω της στροφής του κοινού του από την τηλεόραση στο Ίντερνετ.

Κάθε νοικοκυριό στη Βρετανία που έχει τηλεόραση καταβάλλει 145,50 στερλίνες ετησίως στο BBC, το βρετανικό δημόσιο δίκτυο που ιδρύθηκε το 1922.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα έσοδα από τα τέλη άδειας για την περίοδο 2016/17 θα είναι μειωμένα κατά 150 εκατομμύρια στερλίνες από αυτό που αναμενόταν το 2011», αναφέρεται σε ανακοίνωση του BBC.

«Αυτό συμβαίνει γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν iPlayer, κινητά και την διαδικτυακή ενημέρωση, ενώ ο αριθμός των νοικοκυριών που έχουν τηλεόραση μειώνεται», προσθέτει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο στην ανακοίνωσή του, στην οποία προσθέτει ότι αυτό ενισχύει την πεποίθηση ότι υπάρχει «ανάγκη για εκσυγχρονισμό του ειδικού τέλους για να καλύπτουν τις ψηφιακές υπηρεσίες».

Το δίκτυο το οποίο απασχολεί σήμερα περισσότερους από 16.600 ανθρώπους διευκρίνισε ότι οι περισσότερες περικοπές θα αφορούν διοικητικές θέσεις και ότι θα γίνουν για την εξοικονόμηση χρημάτων και για λόγους «απλοποίησης».

Τα τελευταία χρόνια το BBC έχει ήδη περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας στο πλαίσιο ενός σχεδίου εξοικονόμησης χρημάτων ύψους 800 εκατομμυρίων στερλινών, το οποίο άρχισε να υλοποιεί το 2010.

Μόνον το 69% των Βρετανών ενηλίκων ενημερώνεται πλέον από το BBC μέσω τηλεόρασης, ενώ μόνον ένα 50% των προσώπων ηλικίας 16 ως 24 ετών εξακολουθεί να παρακολουθεί το ειδησεογραφικό δίκτυο μέσω τηλεόρασης, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών στην χώρα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)