ΔΙΕΘΝΕΣ
02/07/2015 13:19 EEST | Updated 02/07/2015 13:19 EEST

Σπάει κάθε ρεκόρ η δημοψηφιλία Σόιμπλε στη Γερμανία

MANDEL NGAN via Getty Images
Germany's Finance Minister Wolfgang Schäuble speaks at a press conference during the 2014 IMF World Bank Annual Meetings on October 11, 2014 in Washington, DC. AFP PHOTO/Mandel NGAN (Photo credit should read MANDEL NGAN/AFP/Getty Images)

Μπορεί στην Ελλάδα να είναι ιδιαίτερα αντιπαθής, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τη χώρα του. Ο λόγος; Για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς το ποσοστό της δημοφιλίας του αγγίζει επίπεδα ρεκόρ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που έδωσε στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό δίκτυο ARD το ποσοστό των πολιτών της Γερμανίας που δηλώνουν θετικά διακείμενοι στο πρόσωπό του και εγκρίνουν τη δουλειά που κάνει ανέρχεται στο 70%.

Μάλιστα ο κ. Σόιμπλε φέρεται να είναι ακόμη πιο δημοφιλής και από την επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η δημοτικότητας της οποίας βρίσκεται στο 67%.

Από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Γερμανίας, τα υψηλότερα ποσοστά δημοτικότητας συγκεντρώνει ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ με 73%.

Το ARD επισημαίνει ότι το ποσοστό που συγκεντρώνει σήμερα ο Σόιμπλε είναι το υψηλότερο που έχει συγκεντρώσει ποτέ.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης εξαίρουν τους χειρισμούς του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα.