ΔΙΕΘΝΕΣ
02/07/2015 06:04 EEST | Updated 02/07/2015 06:04 EEST

Οι εξωγήινοι υπάρχουν και μας μοιάζουν υποστηρίζει καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge

ASSOCIATED PRESS
A woman dressed in an alien costume attends a small party in the town of Bugarach, France, Friday, Dec. 21, 2012. Although the long expected end of the Mayan calendar has come, the New Age enthusiasts have steered clear from the sleepy French town of Bugarach, which gave some locals a chance to joke about the UFO legends that surround the area. (AP Photo/Marko Drobnjakovic)

Αν υπάρχουν εξωγήινοι δεν θα μοιάζουν καθόλου με τα πράσινα ανθρωπάκια που βλέπουμε στις ταινίες. Σύμφωνα με διακεκριμένο καθηγητή εξελικτικής βιολογίας και παλαιοντολογίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, εκείνοι θα μοιάζουν περισσότερο με τους ανθρώπους.

Σε βιβλίο του με τίτλο «Οι ρούνοι της εξέλιξης», ο Σάιμον Κόνγουεϊ Μόρις παραθέτει μια σειρά από επιστημονικά επιχειρήματα για να υποστηρίξει ότι η εξωγήινη ζωή όχι μόνο θα έχει την τάση να γίνει νοήμων, αλλά επιπλέον θα διαθέτει παρόμοια σωματικά χαρακτηριστικά με τα δικά μας.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Independent, λόγω της καθολικής στο σύμπαν τάσης για συγκλίνουσα εξέλιξη, οπουδήποτε ξεπηδά ζωή στο σύμπαν, αυτή θα τείνει να μοιάζει με τη γήινη.

Αυτό δεν θα ισχύει όμως μόνο με εκείνα τα πλάσματα που θα είναι αντίστοιχα των ανθρώπων. Στους δικούς τους πλανήτες, σύμφωνα με τον Βρετανό επιστήμονα, θα ανθίζουν λουλούδια, θα κολυμπάνε καρχαρίες στις θάλασσες και πολλά είδη θα μοιάζουν με τα δικά μας.

«Πιστεύω ότι κάποια μέρα θα ανακαλύψουμε άλλες μορφές ζωής αν όχι στο ηλιακό μας σύστημα, τότε σε άλλα - υπάρχουν δισεκατομμύρια ηλιακά συστήματα στο σύμπαν»., δήλωσε ο ίδιος όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως πράγματι υπάρχει εξωγήινη ζωή εξελιγμένης μορφής.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ο Κόνγουεϊ Μόρις υποστηρίζει πως η εξέλιξη δεν είναι μια τυχαία διαδικασία, αλλά έχει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, οδηγώντας στην ανάπτυξη νοημοσύνης και συνείδησης.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost