ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/07/2015 16:15 EEST | Updated 02/07/2015 16:15 EEST

ΥΠΕΣ: Η βλακεία παραμένει αήττητη - Δεν απαγορεύουμε στις περιφέρειες να μεταδώσουν αποτελέσματα

Eurokinissi

«Η βλακεία παραμένει πραγματικά αήττητη» είναι το σχόλιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για δημοσίευμα ιστοσελίδας, σύμφωνα με το οποίο, το υπουργείο απαγορεύει στις περιφέρειες να μεταδώσουν αποτελέσματα από το δημοψήφισμα.

Το υπουργείο απαντά ότι η διατύπωση της εγκυκλίου που εστάλη στις περιφέρειες και στην οποία στηρίχθηκε το δημοσίευμα, αποτελεί αυτούσια αναπαραγωγή σχετικής εγκυκλίου που εξέδωσε η τότε ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών πριν από τις εθνικές εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015 (8/20.1.2015 αριθ. πρωτ. 2732).

Στην εγκύκλιο σημειώνεται - καθώς έχουν συμβεί αντίστοιχα φαινόμενα - ότι δεν είναι επιτρεπτό να μεταδίδονται από τα τοπικά και διαδικτυακά ΜΜΕ αποτελέσματα αμέσως μετά την εξαγωγή τους από τα εκλογικά τμήματα χωρίς να έχει προηγηθεί η κατά προτεραιότητα μετάδοσή τους από το υπουργείο Εσωτερικών που έχει τη σχετική αρμοδιότητα.

Η διατύπωση της εγκυκλίου επαναλαμβάνεται πάγια, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα διαρροών, αποσπασματικής και ελλιπούς πληροφόρησης της κοινής γνώμης - αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.