ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/07/2015 06:43 EEST | Updated 02/07/2015 06:43 EEST

O Φλαμπουράρης ανέλαβε για το Μαξίμου την επικοινωνία με τις επιχειρήσεις μετά τo capital controls

sooc

Τουλάχιστον 12 μεγάλες επιχειρήσεις έχουν έρθει σε επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες ημέρες, καθώς κορυφώνεται η πολιτική δραστηριότητα ενόψει του δημοψηφίσματος, ενώ εξομαλύνεται η κατάσταση στην αγορά (κυρίως στα τρόφιμα) μετά το κλείσιμο των τραπεζών.

Την επικοινωνία με τις μεγάλες επιχειρήσεις έχει αναλάβει προσωπικά ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Φυσικά όλα γίνονται με την απαιτούμενη εχεμύθεια και δεν ανακοινώνεται τίποτα. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό ως τώρα είναι ότι την πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων στις τράπεζες υπήρξε επικοινωνία της κυβέρνησης με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, την Coca Cola ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ, τις εταιρείες πετρελαιοειδών MOTOR OIL, ΕΛΠΕ και AEGEAN OIL και τους θεσμικούς φορείς του φαρμάκου. Υπάρχουν όμως και άλλες επικοινωνίες που αφορούν π.χ. εταιρείες τροφίμων οι οποίες δεν ανακοινώθηκαν.

Ο Αλ. Φλαμπουράρης ενδιαφέρθηκε αν οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα στη νέα κατάσταση και προσφέρθηκε να δώσει λύσεις εφόσον προκύψουν. Όλες οι εταιρείες (πλην μίας…) απάντησαν ότι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα και δεν αλλάζουν τους τρόπους των οικονομικών συναλλαγών που είχαν μέχρι σήμερα. Έτσι εξασφαλίσθηκε η τροφοδοσία των σούπερ μάρκετ, της αγοράς πετρελαιοειδών και των φαρμακείων.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε εταιρεία αντιμετώπισε διαφορετικά την όξυνση της κρίσης. Στο Μαξίμου εκτίμησαν πολύ θετικά το ότι μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, που πρόσφατα εξαγόρασε άλλη αλυσίδα τροφοδοσίας και σούπερ μάρκετ, επέλεξε να δώσει τις εισπράξεις της ημέρας για να πληρώσει τον μισθό στους εργαζομένους της. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ αγοράζοντας την αλυσίδα τροφοδοσίας, έδωσε τον κατώτατο μισθό σε όσους εργαζόμενους ήταν κάτω από το όριο αυτό. Δεν πρόκειται για μία «φιλοΣΥΡΙΖΑ» επιχείρηση, καθώς το 2012 είχε ταχθεί με την ΝΔ, προκαλώντας σχετικές καταγγελίες…

Παράλληλα, άλλη μεγάλη επιχείρηση που δραστηριοποιείται, με ιδιαίτερα αναπτυγμένο φρανσάιζ, στο χώρο των φούρνων και των ειδών ζαχαροπλαστικής, κάλεσε τους εργαζομένους της και τους επεσήμανε ότι πρέπει να στηρίξουν το «όχι»! σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης επιχείρησης ανήκει στο συντηρητικό χώρο!