ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/07/2015 07:03 EEST | Updated 02/07/2015 07:04 EEST

Γαλάζια πανστρατιά με Σαμαρά - Καραμανλή - Μητσοτάκη - Αβραμόπουλο

Menelaos Myrillas / SOOC

Σε πλήρη διάταξη υπεράσπισης του ΝΑΙ βρίσκονται στο γαλάζιο στρατόπεδο ενόψει και της τελευταίας συγκέντρωσης των πολιτών την Παρασκευή το βράδυ στο Καλλιμάρμαρο στάδιο.

Στελέχη της ΝΔ πυκνώνουν τις δημόσιες παρεμβάσεις τους υπέρ του συνθήματος «Μένουμε Ευρώπη» με τον Αντώνη Σαμαρά να ηγείται της επιχείρησης πειθούς των πολιτών και να δίνει το στίγμα της επιχειρηματολογίας.

Ήδη με τη χθεσινή δήλωση του θέλησε να καταδείξει ότι στην πραγματικότητα ο Αλέξης Τσίπρας υποκρίνεται πως διαπραγματεύεται για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, όταν την ίδια στιγμή οι ίδιος διχάζει τους πολίτες και καταγγέλλει τους Ευρωπαίους εταίρους.

Στο ίδιο πνεύμα αναμένεται και η νέα παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην κατεύθυνση της στήριξης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και την παραμονή στο ευρώ, μετά την πρόσφατη γραπτή δήλωση του την επόμενη της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα, όταν και είχε κάνει λόγο για «άφρονες πολιτικές».

Η επικείμενη παρέμβαση του κ. Καραμανλή αποτελεί πάγιο αίτημα συνεχιζόμενων πιέσεων γαλάζιων στελεχών που θεωρούν ότι στην συγκεκριμένη συγκυρία θα ενεργοποιήσει περισσότερο τον κεντροδεξιό χώρο, θα ενισχύσει καταλυτικά το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και θα επαναφέρει στις «ρίζες» τους όσους επέλεξαν να αποδοκιμάσουν τη ΝΔ και να εκφράσουν την οργή τους ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ.

Με γραπτή του δήλωση ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να δώσουν θετική ψήφο στην παραμονή της χώρας στην Ε.Ε και το ευρώ. «Το δημοψήφισμα της Κυριακής, το οποίο η κυβέρνηση εξήγγειλε σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, είναι νομικά άκυρο. Αφορά ένα ασαφές ερώτημα που δεν ήταν ούτως ή άλλως η τελική πρόταση και σήμερα δεν υπάρχει καν στο τραπέζι. Στη μάχη αυτή θα κριθεί κυριολεκτικά η τύχη της Ελλάδος και το μέλλον των παιδιών μας. Νυν υπέρ πάντων αγών».

Υπέρ του «Ναι» τάχθηκε με δήλωση του και ο Έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Καλούμαστε να επιλέξουμε με γνώμονα την προοπτική της χώρας μας μέσα σ' ένα περιβάλλον ασφάλειας, που θα διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα και θα ανοίγει δρόμους ευημερίας και προόδου για τον λαό και το έθνος. Και αυτό μπορεί να γίνει, μόνο μέσα στην Ευρώπη».

Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι «από την επιλογή των Ελλήνων θα εξαρτηθεί η πολιτική σταθερότητα, η κοινωνική συνοχή, η εθνική μας ασφάλεια». «Ναι, είμαστε αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι. Ναι, θέλουμε η Ελλάδα να ξαναγίνει αξιόπιστη και σεβαστή μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια» κατέληξε.