ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/07/2015 10:44 EEST | Updated 02/07/2015 10:44 EEST

Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου: Να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την εθνική ομοψυχία

Eurokinissi

Πάνω από 3 ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, την ώρα που στο κόμμα της συγκυβέρνησης είχαν αρχίσει ήδη οι διαρροές από τις κομματική γραμμή.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το υπουργείο, προκειμένου να ενημερωθεί από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου για την κατάσταση ασφάλειας, «σε μία δύσκολη στιγμή» όπως είπε ο κ. Καμμένος καλωσορίζοντας τον στο υπουργείο. Ο Πάνος Καμμένος φροντίζει να επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να δεχθεί μειώσεις στο υπουργείο του, ενώ η πρόταση των δανειστών έκανε λόγο για περικοπές ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του τόνισε ότι την επόμενη ημέρα από το δημοψήφισμα «θα είμαστε όλοι ένα, η δυσκολία που περνάμε είναι πρόσκαιρη». Τόνισε δε ότι «οφείλουμε χωρίς δραματοποιήσεις να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την εθνική ομοψυχία». Πυλώνας της ομοψυχίας είναι ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες, τόνισε.

Αναφορικά με τις περικοπές, είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα διαγράψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στις ένοπλες δυνάμεις. «Η χώρα διατηρεί και αυξάνει τη γεωπολιτική της δυναμική».

«Όσο περνά από το χέρι μας δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μειώσεις που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν νέες ανισότητες στον κοινωνικό ιστό» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς θα αποφασίσουμε το πού και πώς θα γίνουν περικοπές».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του γεωπολιτικού προσανατολισμού της χώρας και οι κινήσεις προσβλέπουν στην αναβάθμισή του.

Καμμένος: «Έχουμε πόλεμο. Όποιος δεν αντέχει, φεύγει»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη διαβεβαίωση ότι οι οποιεσδήποτε προτάσεις εκ μέρους των δανειστών δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος λέγοντας: «Έχουμε πόλεμο. Όποιος δεν αντέχει, φεύγει».

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post