ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/07/2015 15:25 EEST | Updated 03/07/2015 15:26 EEST

Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους: Εξαρχής γνωστή σε δανειστές, αρχές και συστημικά ΜΜΕ η μη βιωσιμότητα του χρέους

ANDREAS SOLARO via Getty Images
The speaker of the Greek parliament Zoe Konstantopoulou, delivers a speech during the Opening Session to the Conference of the speakers of the European Union parliaments at Montecitorio, the Italian Chamber of Deputies in Rome on April 20, 2015 . AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO (Photo credit should read ANDREAS SOLARO/AFP/Getty Images)

Η μη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους ήταν «εξαρχής προδήλως γνωστή στους διεθνείς δανειστές, τις ελληνικές αρχές και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης. Παρ’ όλα αυτά, οι ελληνικές αρχές, μαζί με κάποιες κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνωμότησαν το 2010 ενάντια στην αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, προκειμένου να προστατεύσουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης απέκρυψαν την αλήθεια από τους πολίτες, παριστάνοντας ότι δήθεν η διάσωση αφορούσε την Ελλάδα και όχι τις τράπεζες και συνάμα εξυφαίνοντας μια αφήγηση που στόχευε να εμφανίσει τον ελληνικό πληθυσμό ως δήθεν άξιο των αδικοπραξιών των δανειστών» αναφέρεται στο κείμενο του Προκαταρκτικού Πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

«Όλα τα στοιχεία που παρουσιάζουμε στην Προκαταρκτική Έκθεση καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος, αλλά και δεν πρέπει να το πληρώσει. Πρωτίστως, διότι το χρέος που προκάλεσαν οι ρυθμίσεις που επέβαλε η Τρόικα παραβιάζει ευθέως τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα δεν πρέπει να πληρώσει αυτό το χρέος διότι είναι παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο» συμπληρώνεται.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.