Επιστήμονες αποκαλύπτουν τα κοινά χαρακτηριστικά των γυναικών κατά συρροή δολοφόνων

Επιστήμονες αποκαλύπτουν τα κοινά χαρακτηριστικά των γυναικών κατά συρροή δολοφόνων
Portrait of female through glass
Jonathan Knowles via Getty Images
Portrait of female through glass

Το μυστήριο των κατά συρροή δολοφόνων εξάπτει την περιέργεια πολλών και αυτός είναι και ο λόγος που έχουν γραφτεί βιβλία, έχουν γίνει σειρές και έρευνες με τέτοιου είδους περιεχόμενο. Παρ' ολ' αυτά, λίγα έχουν γραφτεί για τις γυναίκες κατά συρροή δολοφόνους, που αν και δεν είναι τόσο πολλές όσο οι άντρες έχουν γράψει τη δική τους, δυσάρεστη ιστορία, με σκληρά και αποτρόπαια εγκλήματα.

Έρευνα που έγινε σχετικά με τις γυναίκες κατά συρροή δολοφόνους, έδειξε ότι έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Προκείμενου, να καταλήξουν σε συμπεράσματα, οι ερευνητές επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα Murderpedia.org η οποία έχει στοιχεία για πολλές περιπτώσεις του παρελθόντος και εξέτασαν εγκλήματα που είχαν στην Αμερική από το 1821 έως το 2008. Αν και τα περισσότερα στοιχεία περιορίζονταν σε όσα είχαν γραφτεί στις εφημερίδες της εποχής, οι επιστήμονες κατάφεραν να καταλήξουν στα εξής συμπεράσματα:

  • Οι περισσότερες γυναίκες κατά συρροήν δολοφόνοι ανήκουν στη μεσαία ή ανώτερη κοινωνική τάξη.
  • Σχεδόν όλες (92%) γνώριζαν τα θύματά τους, ήταν λευκές και το πιο συνηθισμένο μέσο δολοφονίας ήταν το δηλητήριο.
  • Το πρωταρχικό κίνητρο των δολοφονιών ήταν τα χρήματα.
  • Οι περισσότερες από αυτές τις γυναίκες είχαν πάει στο πανεπιστήμιο ή είχαν ανώτερη μόρφωση. Ως προς το επάγγελμά τους, διαπιστώθηκε ένα ευρύ φάσμα που περιελάμβανε από δασκάλες μέχρι ιερόδουλες. Σχεδόν 40% των γυναικών εργάζονταν στον τομέα της υγείας.
  • Οι περισσότερες είχαν παντρευτεί κάποια στιγμή της ζωής τους. Για την ακρίβεια, ήταν σε μεγάλο βαθμό, υπέρ του γάμου και είχαν παντρευτεί κατά μέσο όρο τουλάχιστον 2 φορές.
  • Η εμφάνισή τους ήταν μέτρια και όλες ήταν Χριστιανές.
  • Περίπου τα 2/3 είχαν βαθμό συγγένειας με τα θύματά τους, το 1/3 δολοφόνησε το άλλο του μισό και 44% από αυτές σκότωσαν τα βιολογικά τους παιδιά. Πάνω από 50% του δείγματος είχε σκοτώσει παιδιά.
Προτείνετε μια διόρθωση